Van Tramremise naar kloppend hart van Amsterdam-West

Na jaren van leegstand en verval van de voormalige Tramremise is De Hallen herrezen. Een duurzaam en bruisend complex, ontwikkeld in samenwerking met de buurt. Stichting TROM speelde daarbij een belangrijke rol.

Nu al duurzaam, in de toekomst energieneutraal

Het is een duurzaam gebouw geworden, zonder subsidies. De stichting beheert het gebouw zonder winstoogmerk. Het pand heeft lage energielasten en goede (geluids)isolatie om overlast te beperken. De stook- en koelkosten zijn ongeveer de helft van wat gebruikelijk is. En niet onbelangrijk: het comfort is hoog.

De lage energiekosten zorgen ook voor een mooi en divers scala aan huurders van De Hallen. De zonnepanelen liggen inmiddels ook op het gebouw. De ambitie voor de toekomst is energieneutraal. Een laag energieverbruik is niet alleen wenselijk vanuit milieuoogpunt. Het past ook bij de filosofie van de initiatiefnemers en sluit naadloos aan op de ambities van de gemeente Amsterdam.

Divers aanbod

Miljoenen bezoekers per jaar worden getrokken door het gebouw en de commerciƫle bedrijven (zoals de bioscoop en de FoodHallen), maar ook door de unieke combinatie van ambachten en bedrijven met een maatschappelijke functie. Zo vind je er fietsenwerkplaats Recycle, die nieuwe fietsen maakt van oude fietsonderdelen en werk verschaft aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar ook een van de best bezochte filialen van de Amsterdamse bibliotheek. Op het gebied van fashion en kleding is er Denim City, en de regelmatig terugkerende Kloffiemarkt waar je high end vintage en tweedehandskleding kunt kopen van particulieren en verzamelaars.