VvE Scala onderzoekt plan voor collectieve laadpalen

Op het dak van het gebouw in de Kolenkitbuurt liggen al 142 zonnepanelen, maar de VvE wil meer. De meeste auto’s van de bewoners, die in de parkeergarage staan, rijden nu nog op benzine. De verwachting is dat dit gaat veranderen. Laadpalen die op zonne-energie draaien zouden dan een uitkomst kunnen zijn.

De VvE wil nu een quickscan doen om de haalbaarheid te onderzoeken en de vervolgstappen duidelijk te krijgen.

Zonne-energie

Appartementencomplex Scala is het eerst opgeleverde nieuwbouwproject in de Kolenkitbuurt, tussen de A10-West en de ringspoorlijn. De VvE beheert 131 woningen en de algemene ruimten in dit complex, waaronder de parkeergarage. De overige 77 woningen zijn in bezit van Rochdale, en bestaan uit huurwoningen en zorgwoningen voor ouderen.

Rochdale doet (nog) niet mee aan de zonnepanelen. De zonne-energie wordt gebruikt voor de collectieve ruimtes; eigen verbruik wordt gesaldeerd. Scala is nu ruim 10 jaar oud en werd gebouwd op de plek van de voormalige schooltuintjes. Het complex bestaat uit een hoge toren van 15 verdiepingen, die op een speelse manier verbonden is met de lagere gebouwen. In de buurt zijn jaren ’50-woningen en portiekflats gesloopt voor andere nieuwbouwcomplexen.

Wil jij ook verduurzamen met jouw VvE?

Als (woningeigenaar in een) VvE in Amsterdam heb je veel mogelijkheden om te verduurzamen. Bekijk de mogelijkheden en hoe je dit financiert in de Duurzame Wegwijzer

Check de Duurzame Wegwijzer