Watergraafsmeer Samen Duurzaam wil dat de Watergraafsmeer een koploper wordt

De initiatiefnemers willen iedereen in de wijk verbinden op het gebied van duurzaamheid en schone energie. De gemeente streeft er immers naar om de energietransitie per wijk of buurt te organiseren.

Energietransitie aanjagen

In de Watergraafsmeer is er een goed initiatief van MeerEnergie maar voor de andere delen van de buurt zijn nog geen plannen in de maak. Samen Duurzaam wil in de 11 ‘dorpen’ van de Watergraafsmeer mensen en organisaties bij elkaar brengen, en in onderling verband de buurtgerichte energietransitie aanjagen.

Over de initiatiefnemers

Samen Duurzaam is een initiatief van drie buurtbewoners die al jaren actief zijn in – en kennis hebben van – de energietransitie. Onder meer via de beweging 02025 en de Nationale Energiecommissie hebben ze veel ervaring met het organiseren van gezellige, informatieve bijeenkomsten en het activeren van de bewoners. Als bewoners (huurders en eigenaren) willen ze, samen met het Stadsdeel, het Gebiedsteam, de bedrijven, organisaties, scholen en Sciencepark, van de Watergraafsmeer een koploper maken op het gebied van schone energie.