Xenios bouwt duurzaam clubhuis op Sportpark Sloten

In het voorjaar van 2021 is de eerste paal in de grond geslagen voor het nieuwe clubhuis van hockeyvereniging Xenios op Sportpark Sloten, waar de club sinds 2019 gevestigd is. Duurzaamheid is een belangrijk thema.

Michiel van Zutphen, voorzitter van de Amsterdamse club: "We zijn verheugd en zeer tevreden met deze enorme mijlpaal".

Duurzaam

Er wordt veel aandacht besteed aan het recyclen van bestaande materialen, de gasvoorziening wordt op basis van bio propaan en er worden op het dak 128 zonnepanelen geplaatst door Eco-On. De bouw van het nieuwe clubhuis moet in januari/februari 2022 afgerond zijn.

Te klein voor de ambities

Het sportpark aan de Ringvaartdijk werd te klein voor de ambities van de hockeyvereniging. Xenios had al een vierde veld naast de velden aan de Ringvaartdijk in gebruik. Dus een volledige verhuizing naar Sportpark Sloten was een logische stap. Xenios heeft op het nieuwe complex sinds de verhuizing tijdelijk het oude clubhuis van voetbalvereniging Herenmarkt in gebruik.

Woest Zuid

Xenios is ook een meerjarige samenwerking aangegaan met kinderopvangorganisatie Woest Zuid, welke vanuit het nieuwe clubhuis haar diensten zal aanbieden. De club biedt een plek voor iedereen die sportief en lekker met hockey wil bezig zijn: van gezellige en ambitieuze vriendenteams tot prestatiehockey.

Bosrijk sportcomplex

Xenios prijst zich gelukkig met vijf gloednieuwe watervelden op een prachtig bosrijk sportcomplex aan de Sloterweg. Op het park resideren verder een honkbalvereniging, een American football club, een handbal- en gymnastiekvereniging, voetbalclubs een een golfbaan. Tevens is er een wielerbaan buiten en binnen (Velodrome) en een mountainbikeparcours te vinden.

"Voor Xenios ontbrak nog een nieuw clubhuis op het mooiste sportcomplex van Amsterdam" aldus de voorzitter van de club. "De komende twee jaar zal er ook door de andere sportclubs nog flink gebouwd worden. Na de afronding van alle bouwactiviteiten zal het gehele park nog een facelift krijgen met nieuwe wegen en aanvullende bebossing. We zitten hier prachtig!".

Benieuwd hoe jij jouw sportvereniging verduurzaamt?

Sportverenigingen kunnen vaak veel geld en energie besparen door hun
clubhuis te verduurzamen. Dat is dus goed voor de clubkas én het milieu. Op Amsterdam.nl vind je advies en financiering.

Bekijk de mogelijkheden op Amsterdam.nl