Zon op GWL wil graag zoveel mogelijk zonne-energie opwekken

Bewoners kunnen een aandeel (zonnepaneel) kopen in de coöperatie en zo hun energierekening verlagen.

Koepelvereniging

Op het voormalig terrein van de Gemeentelijke Waterleidingen (GWL) staan 600 woningen, huur en koop. Er is een koepelvereniging waar alle bewoners via hun VVE, corporatie of bewonerscommissie lid van zijn. De koepelvereniging wil graag op alle daken zoveel mogelijk zonne-energie opwekken, ongeacht wie de eigenaar is van het dak. Ze werkt hiervoor samen met de VVE’s en woningcorporaties.

Coöperatie ‘Zon op GWL’ wordt opgericht. Bewoners kunnen hierin een aandeel (zonnepaneel) kopen en zo besparen op hun energierekening. Niet alle woningcorporaties doen mee. Hoewel de corporaties die niet meedoen het een prachtig initiatief vinden om als buurt energie op te wekken met zonnepanelen, willen ze het liever op hun eigen manier doen.

Moestuin

De buitenruimten op het GWL-terrein zijn erg groen en levendig. Ze worden veelvuldig gebruikt als voetbalveld, maar ook als moestuin, inclusief fruitbomen en oogstfeesten! Het terrein is 6 hectare groot, autoluw en heeft een hoge bewonersdichtheid. Te midden van de nieuwbouw staan oude, markante gebouwen zoals de Watertoren en het Machinepompgebouw, waar je nu café/restaurant Amsterdam vindt. In de nabije omgeving liggen al heel wat zonnepanelen, o.a. op de Gashouder in het Westerpark en de Praxis. Deze zijn via de Postcoderoosregeling gerealiseerd.

Wil jij investeren in zonnepanelen?

De Duurzame Wegwijzer geeft een overzicht van de mogelijkheden. Of je nu een eigenaar, vve, huurder of bedrijf bent. Beschikt over een eigen dak of wilt investeren in een collectief zonnestroomdak.

Check de Duurzame Wegwijzer