Zonnepanelen en een zonneboilersysteem kanovereniging Viking

In 1994 begonnen de leden van Viking zelf met de bouw van het clubhuis met kanostalling. Daarbij zijn de ramen voorzien van dubbelglas. De muren en het dak zijn met steenwol respectievelijk schuimbitumen geïsoleerd. Sinds 2016 liggen er zonnepanelen op het dak en is een zonneboilersysteem geplaatst.

In 2016 naderden de CV- en warmwater-installatie technisch het einde van hun levensduur. Viking gebruikte de diensten van Klimaatroute en stichting Sportstroom om de normen voor een nieuwe installatie op te stellen. In de zomer van 2016 hebben ze zonnepanelen geplaatst en een zonneboilersysteem. Hierdoor besparen zij in totaal bijna 9.000 kg CO2.

Om de zonnepanelen en zonneboiler te financieren maakte Kanovereniging Viking o.a. gebruik van de landelijke subsidieregeling 'Energiebesparing en Duurzame energie Sportaccommodaties'.

Wil jij ook aan de slag met het verduurzamen van je sportvereniging?

Je kunt als sportvereniging vaak veel geld en energie besparen. Door bijvoorbeeld het clubhuis te verduurzamen. Dat is dus goed voor de clubkas én het milieu. Op amsterdam.nl lees je hoe jij een gratis energieadvies aanvraagt. Ook vind je er meer informatie over financiering.

Check de mogelijkheden op Amsterdam.nl