Zonnepanelen op basisschool ’t Gein laten zien dat investeren in de opwek van duurzame energie loont

Op basisschool 't Gein liggen 128 zonnepanelen. De panelen zijn in eigendom van leden van energiecoöperatie Zuiderlicht, waar veel ouders, buren en leraren van de school lid van zijn. Kinderen kunnen daar heel wat van leren. En ouders en buren ook: door mee te doen en te ervaren dat een investering in de opwek van duurzame energie loont. En dat het leuk is.

Zakgeld van de zon

Investeren in zonnepanelen loont met een jaarlijks rendement. Een aantal ouders zette de lening voor de aanschaf van de zonnepanelen op naam van hun kind. Hun kind krijgt nu elk jaar 'zakgeld van de zon'. Na tien jaar komt het hele bedrag op zijn of haar bankrekening.

Zuiderlicht heeft meerdere projecten in het stadsdeel Zuidoost. Zo liggen er al 197 zonnepanelen op buurtcentrum Holendrecht. In de zomer van 2021 staan 70 panelen op kinderdagverblijf Meernhof gepland en eind 2021 maar liefst 193 panelen op medisch orthopedagogisch centrum 't Kabouterhuis.

Wil jij aan de slag met zonne-energie?

Ook jij kunt voordeel halen uit de zon. Leg zonnepanelen op je dak of doe mee aan een groot zonnedak bij jou in de buurt. Gemeente Amsterdam helpt jou hier graag bij. De Duurzame Wegwijzer geeft een overzicht van de mogelijkheden.

Check de Duurzame Wegwijzer