14 oktober | Energieontbijt: koplopers in Nieuw-West

Als je zelf iets wilt doen met duurzame energie in jouw straat of buurt kan het begin soms best lastig zijn. Een aantal buurtbewoners is hier al mee bezig en helpt je graag op weg. Kom donderdagochtend 14 oktober langs bij het Energieontbijt Nieuw-West voor koffie, een croissantje en een praatje.

Amsterdam wil een duurzame stad zijn, voor nu én voor de generaties na ons. De energietransitie oftewel de omschakeling naar schone energie, speelt daarin een belangrijke rol. Dat betekent dat we niet langer fossiele brandstoffen gebruiken en alleen nog energie halen uit hernieuwbare bronnen zoals zon, wind en de aarde zelf.

Koplopers in de energietransitie

Er is een groot en divers netwerk van Amsterdammers die vrijwillig veel (privé)tijd steken in deze omschakeling en het stimuleren van anderen. Ze pionieren met vernieuwende oplossingen, delen hun opgedane kennis en ervaring en inspireren anderen om ook aan de slag te gaan. Deze koplopers zijn onmisbaar in de versnelling van de energietransitie.

Energieontbijt Nieuw-West

Woon jij in Nieuw-West en wil jij ook duurzame energie in jouw straat of buurt? Of ben jij benieuwd wat er al gebeurt? Laat je inspireren door buurtbewoners en initiatieven die je al zijn voorgegaan tijdens het Energieontbijt Nieuw-West van het koplopersnetwerk 02025 op donderdag 14 oktober om 09.00 uur in Ru Pare in Nieuw-West.

Tijdens deze bijeenkomst leer je hoe je jouw omgeving overtuigt om de overgang naar schone energie te maken. Je komt in contact met buurtbewoners en initiatieven die hier al mee bezig zijn zoals Oostoever Sloterplas en Werkgroep Energietransitie Nieuw Sloten (W.E.N.S). Ook leer je meer over hoe de energie-experts van 02025 jou kunnen helpen om jouw project van de grond te krijgen of wanneer je vastloopt.

Ga voor het volledige programma en meer informatie naar 02025.nl. Reserveer van tevoren een plekje door je aan te melden. Er is plek voor 75 deelnemers.

Het Energieontbijt in verschillende stadsdelen

Het Energieontbijt van 02025 trekt de komende maanden alle stadsdelen in. Het volgende Energieontbijt is op donderdag 11 november in stadsdeel Noord. Meer informatie hierover wordt later bekend gemaakt.