17 mei | Leer hoe jij de Amsterdamse biodiversiteit kan verhogen

Wist je dat er meer dan honderd soorten broedvogels, zestig soorten vissen en zeven soorten vleermuizen voorkomen in de stad? In de parken, straten en in het water krioelt het dus van de beestjes en vind je zeldzame bloemetjes en blaadjes. Sommige soorten komen zelfs maar op één andere plek voor! Als gemeente Amsterdam doen we er alles aan om dit leven te stimuleren. En jij kan helpen! Op dinsdag 17 mei om 17.00 – 18.45 uur kun je een gratis lezing hierover bijwonen in het Stedelijk Groenpunt.


Biodiversiteit in Amsterdam

Biodiversiteit betekent letterlijk: een diversiteit aan leven. Biodiversiteit is enorm belangrijk voor een leefbare stad. Zo houden planten en bomen water vast waardoor hitte wordt tegengegaan en wateroverlast vermindert. Dieren bestuiven planten en verspreiden zaden. De lucht wordt gezuiverd omdat bomen CO2 opnemen. Neem maar eens een hap adem in het park!


Hoe biodivers ben jij?

Tijdens deze lezing staat de vraag ‘Hoe biodivers ben jij?’ centraal. Stadsecoloog Geert Timmermans vertelt over het waterleven in Amsterdam. Er zijn specialisten in hommels en bijen en in nachtvlinders aanwezig waar je allerlei groene vragen aan kunt stellen. Daarnaast laat Groenpunt020 zien hoe je zelf op safari kunt gaan in tuin, park en plantsoen.

Tijd, locatie en aanmelding

Het programma is van 17:00 tot 18:45 - inloop is vanaf 16:45. Het evenement is in het Stedelijk Groenpunt, in het Hugo de Vries Gebouw aan de Plantage Middenlaan 2 in Amsterdam. Dat is naast de Hortus. Aanmelden kan je doen op de website van Buurtgroen.

Nog meer weten over biodiversiteit?

Deze avond is de eerste van een reeks activiteiten rondom het thema ‘biodiversiteit’ op verschillende locaties in de stad.

18 mei is er een vlinderlezing door Mot in Mokum bij het Natuur & Milieuteam Zuid.

Op 20 mei houden we een netwerkbijeenkomst en stekjesmarkt bij NoordOogst.

Groenpunt020

Groenpunt020, oftewel het Stedelijk Groenpunt, organiseert allerlei kennis- en netwerkactiviteiten over biodiversiteit. Ze werken samen met groene organisaties, praktijkdeskundigen en de gemeente Amsterdam. Ook bewonder je er mini-exposities of ga je op ontdekking in de NatuurMEdiatheek. Dus wil jij aan de slag met een nieuw groen initiatief? Of wil je meehelpen met het beheer van bestaand groen? Dan ben je bij het Stedelijk Groenpunt aan het juiste adres!

Ga naar de activiteitenkalender op buurtgroen020.nl