19 april | Gratis ‘Circular Textile Festival’

Per jaar belanden er miljoenen kilo’s textiel in de prullenbak en worden verbrand. Help mee dit te stoppen en alle waarde uit textiel te halen. Kom dinsdag 19 april vanaf 19.00 uur naar het ‘Circulair Textille Festival’ in Pakhuis de Zwijger. Met workshops, talks, filmvertoning, kledingruil en volop ruimte voor ontmoeting.

Aanmelden kan via www.pakuisdezwijger.nl

10 kilo textiel bij restafval per Amsterdammer

Amsterdam zamelt jaarlijks gemiddeld 3,7 kilo textiel per inwoner in. Maar dat zou nog veel meer kunnen zijn. Elk jaar vinden we namelijk gemiddeld nog eens 10 kilo textiel per inwoner tussen het restafval. En dat is zonde, want door het vuil is het niet herbruikbaar. Het REFLOW Circular Textile Festival in Pakhuis de Zwijger is dé plek waar professionals en geïnteresseerden in circulair textiel en kleding samenkomen om te laten zien hoe het anders kan.

REFLOW Project

Ook is er een eindpresentatie van het Europese project REFLOW. Een pilot project waarbij verschillende inzamelingsmethoden zijn getest om het recyclingpercentage van Amsterdams huishoudtextiel te verhogen. Hierbij is er ook onderzoek gedaan naar hoe het hergebruik ervan in de (lokale) recyclingindustrie te vergroten. Door verschillende inzamelacties te promoten, kan het project de vraag naar gerecycled textiel en het aanbod ervan uitbreiden.

Toegang

De toegang is gratis, maar neem wel minimaal 1 kledingstuk mee dat je wilt vervangen, repareren of inleveren. Dit programma is alleen fysiek toegankelijk. Wel is het later terug te kijken op dezwijger.nl/back.nl