20 januari | online Masterclass Ademruimte in de stad

Amsterdam werkt hard aan de verbetering van de luchtkwaliteit. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? Op woensdag 20 januari van 12.00 – 13.00 uur leer je er alles over tijdens de online Masterclass: Ademruimte in de stad.

Wat is luchtverontreiniging eigenlijk en wat is NO2, PM10 en PM2,5? Welke gevolgen heeft luchtverontreiniging voor jouw gezondheid en voor die van kinderen? Hoe wil Amsterdam de komende jaren de lucht in de stad schoner maken? Tijdens de interactieve masterclass op woensdag 20 januari van 12.00-13.00 uur gaan we dieper op het onderwerp in. Na afloop ben je een echte luchtkwaliteit-expert. Interesse? Meld je aan!

Witte kleine container met deur. Beplakt met landschapfoto's voor Open Lucht Expositie en tekst 'Schoon Luchtje Scheppen?'
Luchtmeetstation op de Jan van Galenweg

Open Lucht Expo

De Masterclass maakt onderdeel uit van de Open Lucht Expo. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor schone lucht in Amsterdam en het belang van schone lucht. Je ziet het niet, maar het is er wel. Want luchtvervuiling en de stad: het lijkt een onlosmakelijke twee-eenheid met grote gevolgen voor de gezondheid van bewoners en bezoekers. De gemeente wil er in 2030 mee hebben afgerekend. Amsterdam uitstootvrij in 2030.

Wil jij meer weten over de luchtverontreiniging in Amsterdam?

Op woensdag 20 januari van 12.00 – 13.00 uur leer je er alles over tijdens de online Masterclass: Ademruimte in de stad.

Meld je nu aan