20 mei - 24 juni | Gratis bijeenkomsten voor VvE’s over verduurzamen

Tussen 20 mei en 24 juni organiseert de gemeente Amsterdam 3 webinars, een netwerkbijeenkomst en 2 cursussen voor zowel grote als kleine VvE’s (tot en met 7 appartementen). Duurzaamheid is het centrale thema, maar elke bijeenkomst heeft weer andere onderwerpen. Alle online bijeenkomsten zijn gratis.

Verduurzamen van je VvE

Onderhoud aan je pand en woning, het hoort er nou eenmaal bij. Maar het is wel belangrijk om prettig en comfortabel te blijven wonen. Onderhoudsklussen bieden ook een kans om meteen te verduurzamen. Met de VvE kun je aardig wat zaken samen regelen. Maar waar te beginnen? Wat is er allemaal mogelijk en hoe gaan we dat samen betalen? En wat mag wel en wat niet bij een monument? Vragen, vragen, vragen... Met een aantal online bijeenkomsten helpen we je op weg. Ook kun je er vragen stellen via de chatfunctie.

Webinars

 • Webinar Noodzaak en kansen bij de verduurzaming van kleine VvE’s
  Wanneer: Donderdag 20 mei
  Tijd: 19.30 – 21.00 uur
  De reeks start met een webinar over de mogelijkheden om je pand en woning samen duurzamer te maken. Je krijgt tips om onderhoud te combineren met verduurzaming. Bijvoorbeeld dakisolatie aanbrengen als je het dak moet vervangen. Daarnaast krijg je antwoorden op vragen die bij veel VvE’s leven en helpen we je bij het maken van keuzes. Bijvoorbeeld de keuze voor zonnepanelen, warmtepanelen, een groen dak of warmtepompen. Daarnaast besteedt het webinar ook aandacht aan de financiering van de plannen, de subsidieregelingen die er bestaan en hoe je gezamenlijk een goed plan opstelt dat technisch en financieel haalbaar is en juridisch klopt.
 • Webinar Laadpalen voor elektrische auto’s bij VvE's
  Wanneer: donderdag 27 mei
  Tijd: 19.30 - 21.00 uur
  Er komen regels die installatie van laadmogelijkheden voor elektrische auto’s in garages in de toekomst vereenvoudigen. Hoe kan de VvE hiervoor een realistisch en slim plan maken? En hoe zorg je ervoor dat het systeem veilig is? Ervaringsdeskundige Peter Wigman geeft informatie en tips. Ron Galesloot van de brandweer sluit ook aan en vertelt hoe je de laadinfrastructuur brandveilig aanlegt.
 • Webinar Voorbereiding vergunningaanvraag voor beschermd stadsgezicht en monumenten bij verduurzaming pand door VvE
  Wanneer: donderdag 24 juni
  Tijd: 19.30 – 21.00 uur
  Een webinar vol vragen en antwoorden voor VvE’s van panden met erfgoedwaarden. Welke vergunningen kunnen nodig zijn als de VvE het gebouw met erfgoedwaarden wil verduurzamen? Wat is erfgoed en wat zijn erfgoedwaarden? Wanneer hebben die invloed op het vergunningstraject? Hoe verloopt dat traject en wanneer moet je de aanvraag starten? Wat als je er niet uitkomt? Spreker is Annette ten Doeschate.
 • Netwerkbijeenkomst: VvE’s aan het woord
  Wanneer: zaterdag 12 juni
  Tijd: 10.30 - 12.30 uur
  3 VvE’s vertellen over hun ervaringen met het verduurzamen van hun pand.


Meld je aan voor de webinars

Cursussen voor VvE's

De cursussen gaan dieper in op de onderwerpen die ook in de webinars aan bod komen. De cursus duurt 3 avonden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 • Cursus: verduurzamen van kleine VvE’s
  Wanneer: dinsdag 1, 8 en 15 juni
  Tijd: 19.30 – 21.00 uur
 • Cursus: noodzaak en kansen bij de verduurzaming van VvE’s (vanaf 8 appartementen)
  Wanneer: Woensdag 2, 9, 18 juni
  Tijd: 19.30 – 21.00 uur

Meld je aan voor de cursussen

Meer weten

Heb je nog vragen over deze webinars of de cursussen? Ga dan naar amsterdam.nl/vve of stuur een e-mail naar [email protected].