28 sept - 1 okt | Amsterdamse Donut Dagen

Van 28 september tot 1 oktober organiseert de Amsterdam Donut Coalitie de Donut Dagen. Vier dagen vol ontmoetingen en workshops rondom de Donuteconomie. Met onder andere Kate Raworth, de Britse econoom en de grondlegger van dit nieuwe economische model.

De Stadsdonut voor Amsterdam

Amsterdam wil in 2050 een duurzame stad zijn die geen uitstoot veroorzaakt, geen afval meer produceert en een goed leven garandeert voor iedereen.

Om nu en straks te toetsen of we op de goede weg zijn naar een duurzame en inclusieve stad, heeft de Britse econoom Kate Raworth de Stadsdonut voor Amsterdam ontwikkeld. Een model waarin sociale en ecologische waarden staan beschreven en tegelijk de sociale en ecologische grenzen afbakent die we niet mogen overschrijden. De Stadsdonut voor Amsterdam dient als een hulpmiddel om over het grote geheel na te denken en om bij te dragen aan co-creatieve innovatie en systeemverandering.

Donut Dagen: de Donuteconomie in de praktijk

Tijdens de Donut Dagen gaan professionals, studenten en pioniers onder leiding van Kate Raworth gezamenlijk aan de slag om de omschakeling naar de Donuteconomie te versnellen.

Ben jij benieuwd hoe de Donuteconomie er in de praktijk uitziet? Kom dan naar Donut Pioniers op donderdag 30 september om 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger. Maak kennis met verschillende door de Donut geïnspireerde initiatieven, projecten en organisaties in en rond Amsterdam. Tijdens deze showcase laten zij zien hoe zij sociale en duurzame doelen verbinden. Ook reflecteert Kate Raworth samen met wethouder Marieke van Doorninck (wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid gemeente Amsterdam) op de initiatieven. Deze avond is voor iedereen gratis te bezoeken of via de livecast te volgen. Meld je wel van tevoren aan op de website van Pakhuis de Zwijger.

De Donut Coalitie

De Amsterdam Donut Coalitie is een open netwerk van mensen die enthousiast zijn over de donuteconomie en samenwerken om deze in de praktijk brengen.

De Amsterdam Donut Dagen is een initiatief van de Amsterdam Donut Coalitie, in samenwerking met de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten (AHK), Culture Club, het Doughnut Economics Action Lab (DEAL), Hogeschool van Amsterdam (HvA), Pakhuis de Zwijger, Tolhuistuin, What Design Can Do (WDCD) en YesAndMore.