8 juni t/m 22 juli 2023 | Energy Junkies: afkicken voor een leefbare planeet

Jij zit nu lekker op je smartphone de website van nieuw Amsterdams klimaat te bekijken. Misschien heb je wel een kopje koffie in je hand of zit je in de trein. Je gebruikt dus energie nu! En daar staan we vaak niet bij stil.

Onze dagelijkse handelingen in ons comfortabele leven zouden onmogelijk worden zonder één bron: energie. We zijn allemaal ongemerkt hartstikke afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.

De tentoonstelling Energy Junkies is te zien in De Studio van NEMO. Deze tentoonstelling zet je aan het denken en geeft je nieuwe inzichten over onze afhankelijkheid van energie en de gevolgen voor mens en natuur. Je energiegebruik minderen is een heel actueel onderwerp en we kunnen er allemaal wel wat hulp bij gebruiken.

Klimaatapotheek

Je krijgt tips en tricks om je energieafname te minderen en wat voor alternatieven er zijn in onze klimaatapotheek. Hoe kan je minder uitstoten, klimaatbestendig worden of CO2 afvangen en opslaan. Maar we willen ook van jou weten hoe jouw ideale fossielvrije wereld van de toekomst eruit ziet?

Goede voornemens

Bij het maken van een tentoonstelling wordt altijd energie verbruikt. In Energy Junkies is geprobeerd zo milieubewust mogelijk te werken aan de vormgeving en opbouw. Ook spraken teamleden onderling hun goede voornemens uit, zoals de verwarming lager zetten en vaker de fiets te pakken in plaats van de auto.

De studio van nemo sciende museum foto digi daan gemeente amsterdam

Meer informatie

De Studio van NEMO op het Marineterrein is van woensdag tot en met zondag open van 12.00 - 17.30 uur. Ga voor meer informatie en tickets naar www.nemosiencemuseum.nl

https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/wat-is-er-te-doen/tentoonstellingen/energy-junkies/