9 Maart | Gratis energieontbijt: koplopers in Nieuw-West

Wil jij meer weten over duurzame energie en woon je in Amsterdam? Dan is dit gratis energieontbijt in de Chris Lebeaustraat 4 een uitgelezen kans. Het koplopersnetwerk van 02025 laat daar zien hoe je de gemeente goed kan gebruiken voor je de duurzame initiatieven.

Kom donderdag 9 maart vanaf 08.30 tot 10.30 in buurtcentrum Ru Paré langs op het energieontbijt voor koffie, een croissantje en vraag aan gemeente-experts wat er mogelijk is op het gebied van het verduurzamen van de stad.

https://02025.nl/activiteit/59338/energieontbijt--158---samenwerking-gemeente-en-koplopers

Het is al het 158e energieontbijt. De vorige bijeenkomsten werden enthousiast ontvangen. “Ik vond het heel interessant,” reageerde UVA-studente Mees Preijde na afloop van het vorige energieontbijt in NEMO. Ook energie- en klimaatadviseur Aman Walia vond het “heel leuk”. “Er zoveel initiatieven. Het is een grote uitdaging om die gedecentraliseerd te organiseren. En zo’n ontbijt is de beste manier om dit te doen.”

Leren van elkaar

Het thema van het energieontbijt op 9 maart is ‘Samenwerking Gemeente en Koplopers’. Volgens 02025 projectmanager John van Gelder verschillen de doelstellingen en ambities van de gemeente nauwelijks met die van koploper initiatieven. “Amsterdam wil zo snel mogelijk omschakelen naar schone energie. Samenwerken is daarbij belangrijk. Dan wordt het leuker, komen we verder en leren we meer van elkaar. Dit energieontbijt is daarvoor bedoeld. Koplopers hebben de gemeente nodig en andersom. Daarom hebben we voor dit ontbijt precies de goede mensen en afdelingen van de gemeente uitgenodigd die jij als koploper goed kunt gebruiken.”

Onmisbaar

Wie zijn die koplopers in de energietransitie? Dit is een groot en divers netwerk van Amsterdammers die veel vrije tijd steken in deze omschakeling en het stimuleren van anderen. Ze pionieren met innovatieve oplossingen, delen hun ervaring en inspireren anderen om ook aan de slag te gaan met duurzame energie. Ze zijn verenigd in het koplopersnetwerk 02025 en zijn onmisbaar in deze energie transitie. John van Gelder: ”Bij een energieontbijt willen we zoveel mogelijk bewoners met elkaar verbinden die geïnteresseerd zijn in duurzame energie. Op een laagdrempelige manier kunnen ze kennis met elkaar maken en delen.”

Mocht je donderdag 9 maart aanstaande niet in gelegenheid zijn, meld je dan aan voor een volgend ontbijt. Hou de nieuwsbrief van 02025 in de gaten, aanmelden kan hier https://02025.nl/nieuwsbrief.