Aanvragen subsidie voor elektrische personenauto’s weer mogelijk: bijna 100 miljoen euro beschikbaar

Het is voor particulieren weer mogelijk om subsidie voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto’s aan te vragen. In totaal is er bijna 100 miljoen euro beschikbaar. Kom jij ook in aanmerking om elektrisch te gaan rijden?

Het aanvragen van een subsidie voor elektrische personenauto’s is in 2023 weer mogelijk.
In totaal is er bijna 100 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe en tweedehands auto's. Voor nieuwe elektrische personenauto’s is het budget voor dit jaar 67 miljoen euro, voor gebruikte elektrische personenauto’s is 32,4 miljoen euro beschikbaar.

Voorwaarden

De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is bedoeld voor elektrische kleine en middenklasse auto’s tussen de 12.000 en 45.000 euro. Daarnaast moet de actieradius van de auto minimaal 120 kilometer zijn. De koop- en leasecontracten moeten in 2023 getekend zijn.

Hoger budget

De beschikbare pot voor 2023 is hoger dan vorig jaar maar het subsidiebedrag per nieuwe elektrische auto is dit jaar lager in vergelijking met 2022. Daardoor kunnen dit jaar meer particulieren met subsidie overstappen naar een elektrische auto.
De subsidie voor aanschaf van een nieuwe elektrische personenauto’s is 2.950 euro per auto tegenover 3.350 euro vorig jaar. Voor gebruikte auto’s blijft het subsidiebedrag 2.000 euro per auto. Met het beschikbare budget kunnen aanvragen voor ruim 22.000 nieuwe elektrische auto’s worden toegekend en ruim 16.000 aanvragen voor gebruikte elektrische personenauto’s.

Aanvragen

De regelingen worden uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Subsidie aanvragen is mogelijk via de website van RVO.