Actienetwerk 15% gasterug krijgt internationale prijs

Het actienetwerk dat begin dit jaar is opgezet om het gebruik van aardgas in de regio Amsterdam nog dit jaar met 15% terug te dringen, heeft een internationale prijs gewonnen. In het Argentijnse Buenos Aires is het initiatief onderscheiden met de Bloomberg Award van C40 Cities.

Prestigieuze internationale prijs voor Actienetwerk 15% GasTerug - metropoolregioamsterdam

Maatregelen

In het actienetwerk werken gemeenten, provincies, instellingen, belangenorganisaties en bedrijven samen om het gasverbruik te verminderen. Zo wordt zo veel mogelijk het licht in bedrijfspanden gedoofd tussen 23:00 uur ’s avonds en 06:00 uur ’s ochtends en is in gemeentepanden de thermostaat lager gezet. Ondernemers zetten verlichting en gevelreclames ’s avonds uit en sluiten de deuren wanneer de verwarming of airco aanstaat. Energiecoaches kunnen inwoners heel concreet adviseren over manieren om gas en stroom te besparen. En de Fixbrigade is beschikbaar voor huishoudens met een laag inkomen (minder dan 140% van het minimumloon) en het MKB om hun woning of bedrijf (beter) te isoleren.

Het Actienetwerk 15% GasTerug staat onder regie van vijf partijen: Amsterdam Economic Board, Metropoolregio Amsterdam, Green Business Club, Platform 02025 en de gemeente Amsterdam.

Meer weten?