Afvalgrijpers te leen voor World Cleanup Day!

Zaterdag 19 september is het World Cleanup Day: de grootste wereldwijde zwerfvuil-opruimactie die er maar is. Op deze dag kun jij helpen (elke dag mag natuurlijk ook) om Amsterdam op te schonen.

Vanwege het coronavirus kunnen we niet massaal in grote groepen gaan opruimen, maar als iedereen nou een klein stukje stoep voor zijn of haar rekening neemt, komen we al ver. Wist je dat als 25% van de Nederlanders 1 stuk zwerfafval per dag zou opruimen, er geen zwerfafval meer is?

Afvalgrijpers en -ringen te leen

Je kunt op World Cleanup Day jouw eigen afvalgrijpers of vuilniszakken gebruiken. Heb jij die niet in huis, dan kun je een afvalgrijper lenen en vuilniszakken krijgen. We hebben speciale afvalgrijpers voor kinderen. Ook kun je een afvalring lenen. Zo’n ring houdt de vuilniszak open, terwijl je afval erin schept. Afvalgrijpers en afvalringen aanvragen kan tot en met zondag 13 september. Je kunt de opruimsetjes bij jouw Stadsloket ophalen op dinsdag 15 september van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdag 17 september van 15.30 tot 19.00 uur.

Meedoen? Zet jezelf op de kaart

Weet jij al welk stukje stoep jij op zaterdag 19 september claimt voor jouw opruimactie? Dan kun je dat vermelden op de kaart. Sluit jij je liever aan bij een al bestaande opruimactie in de stad? Zoek dan op de kaart een actie uit, en meld je aan.

Opruimen en het coronavirus

Ook tijdens World Cleanup Day staat jouw gezondheid natuurlijk voorop. Daarom vragen we iedereen zich te houden aan de preventiemaatregelen.

Meer weten

Bron: Amsterdam.nl