April en Mei | Overzicht gratis (online) bijeenkomsten voor verduurzamen vve’s

Vve’s opgelet: In april en mei zijn er een aantal interessante gratis bijeenkomsten en webinars van de gemeente en stichting !Woon die jou helpen om je vve te verduurzamen. Hieronder vind je een overzicht.

20 april om 19.30 | Webinar ‘Leningen en subsidies voor het verduurzamen van vve’s’

Wanneer kom je voor welke lening in aanmerking en welke past het beste bij de plannen voor jouw vve. Van welke verschillende subsidieregelingen kan de vve gebruikmaken? Tijdens dit webinar gaan we in op het aanbod en de samenhang van leningen en subsidies die voor vve’s beschikbaar zijn. De verstrekkers van de leningen en de subsidies leggen dit kort toe en beantwoorden al je vragen.

25 april en 9 en 16 mei | Cursus ‘Verduurzamen kleine vve’

Het verduurzamingsproces voor kleine vve's (tot 7 woningen) is meestal net iets anders dan voor grote vve's. Kleine vve's hebben wel een gemeenschappelijke schil, maar hebben meestal aparte warmwaterunits, geen gemeenschappelijk energieverbruik en kennen een ander besluitvormingsproces dan grotere vve's. In de 3 avonden worden vve-leden op weg geholpen naar een goed plan voor verduurzaming van het gebouw en het motiveren van de medebewoners.

Er is plek voor 15 vve’s per cursus. Per vve kunnen meerdere leden deelnemen. Elke cursus duurt 3 avonden.

18 mei om 19.30 | Cursus ‘Groen onderhoudsplan’

Veel energiebesparende maatregelen vallen onder de verantwoordelijkheid van de vve. Om de vve goed voor te bereiden op de energietransitie van aardgas, is het een goed idee om energiebesparing op te nemen in het meerjarenonderhoudsplan. Zo voorkom je toekomstige verrassingen en kosten. Tijdens de cursus krijg je uitleg over verbetermomenten en hoe je deze kunt herkennen en gebruiken. Ook wijzen we op interessante subsidies en leningen die ingezet kunnen worden voor verduurzaming.

19 mei om 19.30 | Webinar ‘Wat kun je doen met je dak’

Het dak van de vve moet vervangen worden. Een goed moment om te bedenken wat er nog meer op en met het dak zou kunnen. Bijvoorbeeld; Isoleren of een groen dak aanleggen; voor waterberging of een het kweken van groente. In dit webinar vertellen we wat mogelijk is met het dak en welke stappen daarvoor nodig zijn.

Meer informatie