Bespaartips Energie

Het is dagelijks in het nieuws: de hoge gasprijzen en daarmee de stijging van de kosten. Zelf kun je veel doen om de maandelijkse lasten te verlagen. Wij helpen je graag op weg door de mogelijkheden op een rijtje te zetten.

Zelf kleine bespaartips uitvoeren

Geld overhouden door energie te bespraken kan in sommige gevallen heel simpel zijn. Deuren dicht, korter douchen, lampen uit en apparaten niet op stand-by laten staan: het is vaak een kleine moeite. En alles bij
elkaar kan best wat schelen op je energierekening!

Energiecoach komt langs voor kleine bespaarmaatregelen

Als Amsterdammer met een stadspas met een groene stip kun je eenmalig gratis energiecoaching en bespaarproducten van Stichting !Woon krijgen. Een vrijwilliger geeft bij jou thuis tips over hoe je minder stroom en gas gebruikt. Ook krijg je direct spullen zoals LEDlampen, tochtstrips en radiatorfolie. De gemeente betaalt dit bezoek en het bespaarmateriaal.

De Fixbrigade

In Oost helpt de FIXbrigade van duurzaamheidscentrum Jungle bewoners hun huis beter te isoleren met kleine maatregelen. Voor bewoners met een laag inkomen zijn materialen en uitvoering geheel gratis. Anderen betalen een kleine vergoeding.

Persoonlijk overzicht met de Duurzame Wegwijzer

Zit jij ook te denken aan grotere maatregelen om energie te besparen en je huis te verduurzamen? Denk aan extra isolatie aanbrengen, zonnepanelen plaatsen of je huis aardgasvrij maken. De Duurzame Wegwijzer geeft een overzicht van de mogelijkheden specifiek voor jouw woonsituatie. Van online of persoonlijk advies tot subsidies. Of je nu huurt of eigenaar bent in nieuwbouw of een monument, binnen een VvE of gespikkeld bezit. Bekijk de mogelijkheden: