Bezoek een duurzaam huis op 2 of 9 november

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij het verduurzamen van je woning? Bezoek op zaterdag 2 en 9 november een duurzaam huis op de Nationale Duurzame Huizen Route.

> meld je direct aan op duurzamehuizenroute.nl/amsterdam

Honderden huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren en laten zien hoe zijn hun huis duurzamer hebben gemaakt. Van aardgasvrij wonen tot dak- en gevelisolatie, en van monumentaal wonen tot slimme nieuwe woningen uit 2019. Laat je inspireren door de duurzame woonverhalen van gastvrije huiseigenaren.

Duurzaam wonen bereikbaar voor iedereen

Naast dat verduurzamen van de woning bijdraagt aan een beter milieu en (energie)besparing oplevert, hoor je in veel woonverhalen dat het wooncomfort enorm is toegenomen. Uit het jaarlijkse onderzoek van de Duurzame Huizen Route onder de bezoekers blijkt dat 86% van de bezoekers de opgedane kennis wil toepassen in hun eigen woning.

Met een grote variatie in woningen en soorten maatregelen is de huizenroute voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen een aanrader. Een bezoek aan een woning en de uitwisseling met de bewoners en andere bezoekers geeft veel nieuwe ideeën hoe je tot een goede aanpak komt voor je eigen woning.

Aanmelden voor de Duurzame Huizen Route

Vanaf 7 oktober kun je je inschrijven voor de Duurzame Huizen Route. Inschrijven is verplicht. Er zijn geen kosten aan verbonden. Er is een beperkt aantal boekingen per huis. Dus schrijf jezelf op tijd in!

Meld je aan via: www.duurzamehuizenroute.nl/amsterdam

Platform voor duurzaam wonen

De Duurzame Huizen Route is een platform voor mensen die op zoek zijn naar informatie over duurzaam wonen. Ruim 1.300 huiseigenaren delen via www.duurzamehuizenroute.nl hun ervaringen. Bezoekers kunnen hier kennis opdoen en krijgen de mogelijkheid om online vragen te stellen. Daarnaast is er op 2 en 9 november 2019 de mogelijkheid om langs te gaan bij één of meerdere woningen en de woonverhalen van de bewoners uit de eerste hand te horen. De openstellers vertellen graag over hoe zij tot keuzes voor bepaalde maatregelen zijn gekomen en hoe dit in de praktijk bevalt. ‘Het is superleuk om met een frisse blik naar je eigen woning te kijken en mensen te kunnen informeren en inspireren’ aldus één van de openstellers van vorig jaar.