Binnenstad krijgt Green Light District

Bewoners en ondernemers van de oude binnenstad dopen het ‘Red Light District’ om tot het ‘Green Light District’ om tot een duurzamer stukje Amsterdam te komen. Donderdag 28 november krijgen verschillende bewonersinitiatieven het podium en op zaterdag 30 november wordt een groene tour georganiseerd langs de verschillende initiatieven in de wijk.

In het Green Light District, het postcodegebied 1012, gaan bewoners en ondernemers de komende jaren aan de slag met de buurt en andere partners in de stad. Zij hebben als doel deze dichtbevolkte en druk bezochte plek te transformeren tot een toekomstbestendig, duurzaam en iconisch stuk van Amsterdam.

Diverse projecten starten zoals het verduurzamen van grachtenpanden, het aanleggen van groene daken en groen in de buurt. Ook sluit men aan bij wat al gebeurt in de buurt. Zoals het vergroenen van de binnenstad met geveltuinen.

Twee bijeenkomsten in november

Op donderdag 28 november is de eerste bijeenkomst om kennis te maken op de Oudezijds Voorburgwal 136. Daar krijgen verschillende bewonersinitiatieven het podium en wordt het concept verder toegelicht. Op zaterdag 30 november om 11.00 uur begint De Groene Tour, een inspirerende loop langs allerlei groene bewonersinitiatieven in de wijk. Een wandeling gaat bijvoorbeeld langs een groen dak, verschillende (gevel)tuinen en bij een wormenhotel.

  • Kennismakingsbijeenkomst: donderdag 28 november, Oudezijds Voorburgwal 136, 19.00 – 21.30 uur
  • De Groene Tour: zaterdag 30 november, Oudezijds Voorburgwal 136, 11.00 – 13.00 uur

Kijk voor meer informatie op de website Green Light District of bekijk de Facebookpagina Green Light District.

Zelf een idee?

Heeft u ideeën om uw straat of de buurt op de Wallen te vergroenen? Neem contact op met de gebiedsmakelaar van de gemeente, Willemijn Oosterhof, om de mogelijkheden te bespreken en of uw plan gefinancierd kan worden door het stadsdeel.

Bron: Amsterdam.nl