Broek kapot? Gooi niet weg maar laat hem maken

Wist je dat in een gemiddelde kledingkast wel 50 kledingstukken liggen die niet worden gedragen? Zonde. Repareren is goed voor je portemonnee en het milieu. Laat het opknappen en geniet nog jaren van je favoriete blouse, trui of jas. Heb je een Stadspas? Dan krijg je een fikse korting op de reparatie van je kledingstuk.

8000 liter water

Overal in de stad kun je terecht bij een kleermaker die vaak voor weinig geld je kleren weer bijna als nieuw maakt. Goed voor het milieu, want als we hergebruiken hebben we minder nieuwe kleren nodig. 8000 liter water kost het om één spijkerbroek te maken, en de totale uitstoot van de textielindustrie wereldwijd is meer dan alle uitstoot van de internationale lucht- en zeevaart bij elkaar.

Korting

Met de Stadspas krijg je tot en met 31 oktober maar liefst 90 procent korting op reparatie van je kledingstuk. Dat geldt voor een reparatie van maximaal €25,- en alleen bij een van de 30 aangesloten kledingreparateurs. Vanaf 1 november is de korting 25 procent.

Reflow

Amsterdam wil sneller verduurzamen, maar kan dat niet alleen. Deze actie is in samenwerking met het Europese Reflow-project, dat textielafval tegen wil gaan en hergebruik stimuleert.

Stadspas aanvragen? amsterdam.nl/stadspas

Textielcontainers

Is jouw kleding te kapot om te laten repareren? Gooi het niet bij het restafval, maar breng het naar een textielcontainer. Je kunt je oud textiel 24 uur per dag in een dichte zak in een textielcontainer bij jou in de buurt gooien. Naast kleding kun je ook hier ook schoenen, handdoeken, beddengoed, petten, tassen, knuffels en gordijnen inleveren. Kijk op de kaart waar de dichtstbijzijnde textielcontainer in je buurt is.