Burendag | 24 september

Elke vierde zaterdag van september is het burendag. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe. En veel activiteiten staan in het teken van een groene gezellige buurt. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

Vondelpark liefhebbers houden ook van insecten

insecten wbraat RESILIO Gemeente Amsterdam

Vondelpark vrijdag 23 september 2022 , 10:30 - 12:30 uur

Wil jij ook genieten van gezoem en kleur in het Vondelpark? Help dan mee met de Burendag Vondelpark. Een gezellige ochtend waar je buren of Amsterdammers van verder ontmoet en ook nog eens goed doet.
We gaan wilde bijen en andere insecten helpen, door nectarrijke planten te planten vergroten we de biodiversiteit. Je hoeft geen kennis te hebben van planten.Aanmelden kan je via deze link doen.

Burendag vogelnestkasten maken voor mooiste sportparken of voor jezelf

Middenmeer en Voorland zaterdag 24 september 2022 , 10:00 - 13:00 uur
Op Burendag 2022 willen we vogelnestkastjes maken! De nestkasten hangen we in de mooiste sportparken op. Maar je mag je nestkast ook mee naar huis nemen zodat de vogels een prachtige zelf getimmerde kast met eventuele kunstige schilderingen kan uitnodigen om in jouw tuin of op jouw balkon te komen nestelen. Aanmelden via [email protected].

Open Tuin Majellatuin, Tidorestraat 172

Indische buurt zondag 25 september, 13:00 - 16:00 uur

Elke laatste zondagmiddag van de maand ben je welkom om een kijkje te nemen en mee te helpen bij buurttuin Majella in het Groen. Ook in de wintermaanden en het vroege voorjaar is er genoeg te doen. Het is een grote tuin dus veel te zien waaronder prachtige moestuinen door bewoners uit de buurt.