Corona testpaviljoen in Zuidoost over op groene energie

Het tijdelijke corona testpaviljoen van de GGD in Amsterdam-Zuidoost verbruikt in één maand evenveel energie als 4 à 5 huishoudens in een jaar. Dankzij een samenwerking met het naastgelegen Bijlmer Parktheater zijn de vervuilende dieselaggregaten nu verruild voor duurzame energie.

In oktober werd het paviljoen aan het Anton Komplein in korte tijd opgebouwd. Dieselaggregaten waren de snelle oplossing voor de stroomvoorziening. Maar helaas zijn deze aggregaten behoorlijk vervuilend.

Groene stroom van de buren

Na de ingebruikname van het testpaviljoen werd direct gezocht naar een duurzamere oplossing. Het naastgelegen Bijlmer Parktheater bood uitkomst. Vanwege de corona-maatregelen draait het Bijlmer Parktheater niet op volledige capaciteit en gebruikt het minder energie dan normaal. Hierdoor kan het testpaviljoen aangesloten worden op de duurzame energieaansluiting van het theater.

Frits Janszen van het Bijlmer Parktheater daarover: “Door onze energieaansluiting te delen met het testpaviljoen dragen we bij aan de energietransitie omdat het Bijlmer Parktheater een volledig duurzame energieleverancier heeft. Het is een prachtige samenwerking!”

Stroom nodig op je bouwplaats of evenement?

Check of je een openbaar stroompunt kunt gebruiken als schoon en stil alternatief voor een dieselaggregaat.

Vind stroompunten