Dankzij zonnepanelenactie Zuid geniet Yola van haar 12 nieuwe panelen!

Yola Geradts deed mee met de inkoopactie voor zonnepanelen in Zuid. Hierdoor liggen er nu 12 panelen op haar dak. Eerder kreeg Yola te horen dat haar huis niet geschikt is vanwege de schaduw van een boom. Maar met 4 panelen aan beide zijden van haar dak en 4 op haar uitbouw, bleek het toch te kunnen. "De installateur schat dat mijn panelen ongeveer 3.6.00 kilowattuur per jaar op gaan leveren!"

Yola vertelt: "Ik had al eerder geprobeerd om zonnepanelen aan te schaffen, maar ik kreeg steeds te horen dat het voor mij geen enkele zin heeft. Dat ik mijn investering er niet uit zou krijgen. Toen ik de brief van de gemeente ontving over deze inkoopactie dacht ik: Laat ik het toch nog een keertje proberen. Je weet maar nooit."

‘Alles was snel geregeld’

"Nadat ik me had aangemeld voor de zonnepanelenactie, werd ik snel gebeld door de installateurs van Green Focus. Ze zijn toen bij me langsgekomen en zeiden meteen dat mijn dak wel geschikt is. Zo passen de panelen bovenop mijn dakkapellen. Hier ben ik blij mee, want dan zijn ze ook minder opvallend en het staat best mooi. Na het bezoek kreeg ik de offerte en ik heb toen vrij snel ja gezegd. Op 31 augustus zijn ze gelegd. Het is erg snel gegaan en ik ben zeer tevreden. Pas achteraf kreeg ik de factuur en ze regelen ook de btw teruggave. Ik hoef daar niks voor te doen."

Meekijken op de app

"Vanaf dag 1 kon ik via de app op mijn telefoon meekijken hoeveel ze opleveren. Ik heb gemerkt dat als het bewolkt is de panelen ook energie leveren. Maar als het echt zonnig is, is dat nog veel meer. De schaduw van die ene boom belemmert een klein beetje een paar van mijn panelen. Maar dat hangt van zoveel factoren af. Bijvoorbeeld van het seizoen, stand van de zon en of het bewolkt is. Vooral op zonnige dagen kijk ik hoeveel elektriciteit we weer hebben opgewekt. Echt heel leuk om te zien."

Eigen energie opwekken

"Ik vind het vooral erg leuk om mijn eigen energie op te wekken, om zo meer zelfvoorzienend te zijn. Zonnepanelen zijn nuttig, een goede investering en het draagt ook bij aan minder CO2-uitstoot. Dus ik raad iedereen aan om zonnepanelen op je dak te overwegen!"

Zonnepanelenactie

Met de zonnepanelenactie in Zuid en West kun je op een gemakkelijke en voordelige manier zonnepanelen plaatsen op je dak. Wil je ook nog meedoen? Ga voor meer informatie naar www.regionaalenergieloket.nl/amsterdam en klik op de actie bij jou in de buurt.

De gemeente Amsterdam organiseert deze tijdelijke inkoopactie samen met het Regionaal Energieloket, energiecommissarissen en buurtorganisaties uit de buurt.