De Amsterdammer aan het woord | Jutta

Jutta is Partnership Manager bij Plastic Whale.

"Zowel thuis als in mijn werk bij Plastic Whale ben ik veel bezig met duurzaamheid. Als ik boodschappen doe met mijn kinderen dan rapen we onderweg altijd het plastic op van de straat. Mijn kinderen kunnen er namelijk, net als ik, ook niet meer tegen als er afval op straat ligt."

"Volgend jaar willen we ons huis zo duurzaam mogelijk verbouwen. Het liefst met zonnepanelen, maar ook met een groen of te wel sedum dak. Ik weet niet zeker of ze allebei tegelijk mogelijk zijn, maar ik vind dat er een manier gevonden moet worden om het te combineren. Daarnaast willen we een warmtepomp en uiteindelijk van het gas af. Ik hoop dat het lukt, want het is ook altijd een kostenplaatje. Op dit moment ben ik aan het uitzoeken hoe we dit het beste aan kunnen pakken."

"Op mijn werk bij Plastic Whale willen wij zoveel mogelijk mensen inspireren om in actie te komen en om bij te dragen aan onze missie plasticvrije wateren wereldwijd. Dit doen we door letterlijk plastic te vissen uit de grachten van Amsterdam, maar ook aan de hand van workshops en lezingen. Van het opgeviste plastic maken we meubels en sloepen."

“Zowel in mijn werk als thuis wil ik mensen echt inspireren om zelf in actie te komen. Ik denk dat als iedereen in actie komt we niet alleen een bijdrage kunnen leveren aan het verduurzamen van Amsterdam, maar de hele wereld.

Bron: Amsterdam.nl | Routekaart Amsterdam Klimaatneutraal 2050