De Amsterdammer aan het woord | Shanice

Shanice is oprichtster van Water to Grow.

“Je merkt gewoon dat het klimaat verandert. Je kan dan kijken naar hoe bedrijven, de gemeente en overheden met duurzaamheid omgaan. Maar daar heb ik geen invloed op. Dus begin ik bij mezelf. Elke dag kan je namelijk keuzes maken. Het begint al als je opstaat met je ontbijt. Van wat je eet, hoe je naar je werk gaat tot wat je wel of juist niet koopt. Ik merk dat ik ook andere mensen in mijn omgeving daarmee aansteek en dat is heel leuk om te zien."

"Twee keer per jaar organiseren we een kledingruil met een vriendinnengroep. Iedereen neemt wat spullen mee. Je pakt wat je leuk vindt en de rest geef je aan een kringloopwinkel. Dit is erg laagdrempelig, maar zo ben je op een leuke en makkelijke manier met duurzaamheid bezig zonder dat je het echt doorhebt. Met zulke dingen zou ik graag mensen willen betrekken die niet per se iets met duurzaamheid hebben."

"Thuis hadden de vorige bewoners al aluminimumfolie achter de verwarming geplaatst. Ik gebruik zelden de verwarming en meestal doe ik gewoon een extra trui aan. Andere dingen, zoals het licht uitdoen als je de kamer verlaat, zijn heel standaard voor mij. Ook dat je niet te veel water gebruikt door kort te douchen. Dit bespaart ook gewoon geld.”

Bron: Nieuw Amsterdams Klimaat. Routekaart Amsterdam Klimaatneutraal 2050