De stad wordt radicaal groener

Amsterdam geeft 26,5 miljoen euro uit aan 18 grote groenprojecten. Daarmee maken we de stad flink groener. En kunnen we straks heerlijk sporten, zitten, spelen en wandelen in groene natuur dicht bij huis. Zelfs in de drukke binnenstad komt er een park bij: het Weteringpark, op het Weteringcircuit. In bestaande parken planten we extra, verschillende soorten bomen, planten en bloemen.

Stadsparken zijn onze gemeenschappelijke tuinen. Hier komt iedereen: bewoners en bezoekers, oud en jong. Het bezoek is enorm toegenomen. Parken zorgen dat mensen meer bewegen, en van de natuur genieten. Ook is veel en rijk groen belangrijk voor een klimaatbestendige stad. Het regent vaker en harder en dat kan de stad niet aan. Ook hebben we meer last van extreme hitte en droogte.

Groene oase

Het Weteringcircuit verandert van een druk verkeersplein in een groene oase in hartje stad. De drukbezochte parken Sarphatipark, Diemerpark en Rembrandtpark krijgen een grote opknapbeurt. We pakken ook minder bekende parken aan, zoals het Kasterleepark, het Piet Wiedijkpark, het Buiksloterbreekpark, het Gerbrandypark en het Spoorpark Zuid.

Groen grasveld met bomen
Het huidige Kasterleepark in Nieuw-Sloten (Osdorp)

Bloemenlinten en zwaluwen

De parken bloeien straks op met bloemenlinten, meer fruit- en andere bomen, natuurvriendelijke oevers, paddenpoelen, vleermuisbunkers en oeverzwaluwwanden. De paden worden hersteld, er komen meer speelplekken en hondenlosloopgebieden worden groter. Ook wordt de toegang gemakkelijker.

Meer bos

In het Amsterdamse Bos halen we 7,5 hectare overbodige paden, bermen en fundering weg. In deze grotere stukken aaneengesloten bos kunnen planten en dieren ongestoord leven. Het gaat alleen om bospaden die weinig gebruikt worden. We kunnen zo ongeveer 500 bomen extra planten.

Bron: Amsterdam.nl