De Verspillingsvrije week van 11-17 september: Gooi minder eten weg

Die laatste sneetjes oud brood, bananen die al bruin zijn geworden of de zak groenten uit de aanbieding die je toch niet op kreeg. Veel van ons eten beland in de prullenbak. Per persoon verspillen we zo’n 33kg voedsel per jaar! Zonde voor het klimaat én voor je portemonnee. Tijdens de Verspillingsvrije week van 11-17 september dagen we je uit om zo min mogelijk eten weg te gooien. Doe je mee?

Beter voor ons klimaat

We steken veel energie in ons eten: verbouwen, verwerken, koelen en opwarmen. Energie die de aarde opwarmt. Zonde als dat voor niets is! Daarom is het belangrijk dat we zo min mogelijk eten verspillen. Verspillen we in Nederland thuis allemaal een week lang geen voedsel, dan scheelt dat ruim 33 miljoen kg CO2-uitstoot.

1 kilo voedsel kost… 

  • 7.000 liter (drink)water)  
  • 4.5 kg CO2
  • 7 euro 

Wat kun je doen?

Verspillingsvrije week

Van 11 t/m 17 september is de nationale Verspillingsvrije Week. Deze is in het leven geroepen door de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Samen met partners motiveren en inspireren zij zoveel mogelijk mensen om minder voedsel te gaan verspillen. Kijk op de website voor meer achtergrondinformatie en tips.

(bron: stichting Samen tegen Voedselverspilling)