Basisschool de Vlaamse Reus heeft 100ste groene schoolplein

In Nieuw Sloten heeft basisschool De Vlaamse Reus op 1 december het 100ste groene schoolplein geopend. De leerlingen plantten een appelboom en er is een lint doorgeknipt waarmee het plein nu officieel geopend is. Het groene schoolplein is gerealiseerd met behulp van een subsidie. Dit schoolplein is dé aangewezen plek voor een uitdagende en gezonde ontdekkingstocht. Het groene schoolplein wordt ingezet als onderdeel van de les, zoals ook een bedoeling is van de subsidie.

Amsterdamse Impuls Schoolpleinen

De herinrichting van het plein is mogelijk gemaakt door subsidie vanuit de Amsterdamse Impuls Schoolpleinen. Die regeling bestaat sinds 2016 om scholen voor primair onderwijs eenmalig van subsidie te voorzien voor het (her)inrichten van hun schoolplein. Het doel is om meer groene, veilige, duurzame en uitdagende speelplekken in Amsterdam en Weesp te creëren.
Het schoolplein bij De Vlaamse Reus is het 100ste plein dat dankzij deze subsidie ingericht is; in de loop van 2024 volgen er nog 30 groene schoolpleinen. Het dak van de subsidie is momenteel bereikt. Hou de website in de gaten voor een eventuele uitbereiding.

Klimboom

Ook de Osdorpse Montessorischool maakte gebruik van deze subsidie. Ook in Osdorp speelt de natuur een belangrijke rol op het schoolplein; het klimrek is een klimboom, de leerlingen buigen zich over insecten en lopen bij mooi weer met blote voeten over het grasveldje. Benieuwd naar de ervaring en tips van anderen? Lees ook het interview met OBS De Vier Windstreken.

Foto CommunicatieCees

De subsidie is momenteel gesloten

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief