Deze bakfiets geeft je energie: advies om te verduurzamen vanaf een stalen ros

Wanneer deze langsrijdt is de kans groot dat je twee keer moet kijken voordat je gelooft wat je ziet! Het ziet er flitsend uit en heeft een aantal verrassende ingebouwde snufjes: deze nieuwe bakfiets laat nogal wat hoofden draaien. Maar dit voertuig ziet er niet alleen mooi uit, jij kan er meer te weten komen over verduurzaming en energie besparen.

We komen naar je toe

Met deze bakfiets komen we naar je toe. Wij zijn er om gesprekken te voeren over de verduurzaming van je huur- of koophuis, de energierekening en veel meer. Het kan namelijk best lastig zijn om uit te vinden waar je moet beginnen om energie te besparen. Misschien woon je in een monument en weet je niet precies wat je mogelijkheden zijn. Of je hebt te maken met een huisbaas die nooit reageert op je voorstellen. Wij helpen je op weg door samen te bekijken hoe je het best kan verduurzamen, wat je hiervoor moet doen en hoe dit je financieel gaat helpen.

Waar en wanneer?

Verbinding met de Amsterdammer

Gemeente ambtenaar Lesley sloeg samen met de maker van de bakfiets, Hallo Local, de handen ineen: “De bakfiets zoekt de verbinding met de Amsterdammer: Er is mogelijkheid om een kop koffie te drinken, we hebben een beeldscherm waarop we de technische kant uitleggen, tablets om samen plannen te maken om je huis te verduurzamen… Het maakt het allemaal heel aangenaam om naast te staan.”

In actie

Het is inmiddels algemeen bekend: het wordt steeds warmer op aarde, de zeespiegel stijgt en we leven in meer weerextremen. Het gebruik van aardgas draagt daaraan bij. Veel mensen koken nog op aardgas en verwarmen hun huis ermee. En daar moeten we vanaf!

Samen bekijken we wat voor eerste stappen er te zetten zijn. Hoe zit het bijvoorbeeld met isolatie? En kook je al elektrisch? Je kan kennis maken met alternatieven voor aardgas en wat je kan doen om je woning klaar te maken om aardgasvrij te worden.

De fiets is afgelopen lente al grote delen van de stad doorgereden om zoveel mogelijk Amsterdammers te spreken. En het komende jaar zullen er nog veel meer bij komen. Hou de socials of de nieuwsbrief van jouw stadsdeel in de gaten om te zien wanneer de bakfiets bij jou in de buurt staat. En wil je alvast weten welke aardgasvrije oplossing het best in jouw buurt past? Vul dan de adreszoeker in.