Doe mee aan KlimaatGesprekken in jouw buurt

Ben jij bezorgd over klimaatverandering en wil je jouw klimaatimpact verminderen? Maar weet je niet helemaal hoe? Doe dan vanaf 2020 mee aan KlimaatGesprekken bij jou in de buurt. Tijdens deze 6-delige workshopreeks kom je erachter hoe je zelf klimaatvriendelijkere keuzes kunt maken én krijg je handvatten hoe je het klimaatgesprek met jouw omgeving aan gaat!

Er zijn veel mensen die zich zorgen maken over klimaatverandering. Toch komen de meesten van hen niet in actie. In de workshops van KlimaatGesprekken onderzoek je samen met gelijkgestemden uit de buurt welke persoonlijke keuzes jij kunt maken om de klimaattransitie te versnellen, op een manier die past bij je eigen situatie en doelen. Een klimaatcoach ondersteunt daarbij en biedt praktische tips en handvatten. Je leert daarnaast ook hoe je een klimaatgesprek voert met je gezin, je vrienden, bij de sportvereniging of op het werk. Hoop, humor en handelingsperspectief staan centraal. Zo lukt het veel mensen wél om stappen te zetten en in beweging te blijven!

Geen voorkennis nodig

Iedereen kan meedoen aan de KlimaatGesprekken. Voorkennis is niet nodig; wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. Hoe ver je daarin gaat, bepaal je zelf. De een wil vooral kennis opdoen, een ander wil praktische tips, en een derde zoekt bondgenoten om ideeën uit te wisselen. In de eerste bijeenkomst bepaal je samen met je groepsleden je eigen doel en wensen voor de workshops.

“Het voelde fijn om met gelijkgestemden het over mijn (klimaat)dilemma’s te hebben. Tot mijn verbazing konden we ook veel lachen en dat werkte bevrijdend. De gesprekken met de groep hebben me geholpen te kijken waar ik, in mijn leven, een verschil kan maken.” - Tim, oud-deelnemer KlimaatGesprekken

Locaties en startdata

Vanaf 2020 starten er in meerdere stadsdelen in Amsterdam nieuwe workshopreeksen. Hieronder zie je een overzicht van de locaties, de startdatum en tijd van de 6-delige workshopreeks:

 • Amsterdam West, Bos en Lommer
  Maandagavond vanaf 6 januari, 19:30 – 21:30 uur
 • Amsterdam Nieuw-West, Hemsterhuisbuurt
  Dinsdagavond vanaf 7 januari, 20:00 – 22:00 uur
 • Amsterdam Oost
  Woensdagavond vanaf 8 januari, 19:30 – 21:30 uur
 • Amsterdam West, Baarsjes
  Woensdagavond vanaf 15 januari, 20:00 – 22:00 uur
 • Amsterdam Zuid, Rivierenbuurt
  Dinsdagavond vanaf 25 februari, 19:30 – 21:30 uur

De 6 workshops vinden om de 2 à 3 weken plaats. De vervolgdata vind je in het aanmeldformulier op Klimaatgesprekken.nl.

Kosten & aanmelden

Voor slechts 45 euro krijg je zes workshops, een lees- en werkboek en, last but not least, de inspiratie en steun van een groep gelijkgestemden. Ervaring leert dat juist dat laatste veel oplevert!

Interesse om deel te nemen? Lees meer info over de workshops op Klimaatgesprekken.nl over de workshops op Klimaatgesprekken.nl óf meld je gelijk aan, vol = vol!

Foto’s: Chantal Bekker