Doe mee met de tijdelijke zonnepanelen inkoopactie in Noord

Wil je op een voordelige en gemakkelijke manier zonnepanelen plaatsen op je dak? Meld je dan snel aan voor de zonnepanelen inkoopactie in Noord. Hierdoor hebben zoveel mogelijk bewoners voordeel van duurzame zonne-energie.

De gemeente organiseert deze tijdelijke inkoopactie samen met het Regionaal Energieloket en energiecommissarissen uit de buurt.

Voordelen

Met zonnepanelen op je dak wek je jouw eigen duurzame energie op en bespaar je gemiddeld tussen de 300 en 600 euro per jaar op je energierekening. Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar en verdienen zich binnen 7 tot 9 jaar terug. De jaren daarna wek je helemaal gratis elektriciteit op. Doe je mee aan deze inkoopactie? Dat levert je de volgende voordelen op:

  • Voordelige prijs: doordat de gemeente in één keer veel zonnepanelen inkoopt, daalt de prijs.
  • Betrouwbaar: als onafhankelijke partij heeft het Regionaal Energieloket een betrouwbare installateur geselecteerd.
  • Goede kwaliteit: de gemeente stelt hoge kwaliteitseisen aan de zonnepanelen, installatie en service van de installateur.
  • Je bent verzekerd van goede garantievoorwaarden.

Informatie en aanmelden

Je kunt je tot en met 31 januari vrijblijvend aanmelden deze actie:

  1. Ga naar naar de website van Regionaal Energieloket.
  2. Klik op: ‘Zonnepanelenactie Noord’. Hier vind je ook meer informatie over de actie.
  3. Meld je aan, vul jouw gegevens in en maak een afspraak met de installateur.
  4. Na de afspraak ontvangt je een persoonlijke offerte. Pas nadat je deze offerte hebt ontvangen, beslis je of je gebruik wilt maken van het aanbod.
  5. Na jouw akkoord worden de zonnepanelen op jouw dak geplaatst.

Informatieavond

Wil je meer weten over deze actie? Op dinsdag 1 december om 19.30 uur organiseren we een online vraag en antwoord sessie. Hier wordt de actie stap voor stap uitgelegd en er is tijd om vragen te stellen. Je kunt je aanmelden voor de avond via de website van Regionaal Energieloket. Je ontvangt een persoonlijke link om deel te nemen. Met deze link kun je de avond ook terugkijken.

Energielening

Wil je graag meedoen met deze actie en heb je het geld hiervoor niet direct beschikbaar? Dan kun je voor het plaatsen van zonnepanelen gebruik maken van de energielening van de gemeente. Deze lening heeft een vaste, lage rente van 1,06% en een looptijd van 10 jaar. Bekijk de veelgevraagd-pagina Wat is de energielening van de gemeente Amsterdam? voor meer informatie.

Actievoorwaarden

Deze actie is voor particuliere eengezinswoningen zonder een ‘beschermd stadsgezicht- of monumentenstatus’. Ben je huurder, neem dan contact op met de verhuurder van jouw woning voor het plaatsen van zonnepanelen. Als je eigenaar bent van een woning met een beschermd stadsgezicht kun je helaas (nog) niet meedoen aan deze actie.

Meer informatie

Ga aan de slag met zonne-energie. Bekijk voor meer informatie de pagina Aan de slag met zonne-energie.

Bron: Amsterdam.nl

Woon je in Noord en wil je ook profiteren van de zon?

Doe dan mee aan de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen in Noord. Gemakkelijk en voordelig!

Ga naar naar de website van Regionaal Energieloket