Doe nu mee met de zonnepanelen inkoopactie in West en Zuid

Woon jij in stadsdeel West of Zuid en wil jij voordelig en gemakkelijk zonnepanelen plaatsen op je dak? Meld je dan snel aan voor de zonnepanelen inkoopactie van de gemeente Amsterdam.

De gemeente Amsterdam organiseert deze tijdelijke collectieve inkoopactie samen met het Regionaal Energieloket, energiecommissarissen en buurtorganisaties uit de buurt.

Voordelen

Met zonnepanelen op je dak wekt je je eigen duurzame energie op. Je bespaart daarmee gemiddeld tussen de € 300,- en € 600,- per jaar op je energierekening. Ook kun je de btw van de zonnepanelen aftrekken van de belasting. Zo krijg je 21 procent van je totale investering terug. Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar en verdienen zich binnen 7 tot 9 jaar terug. Dat betekent dat je de 16 tot 18 jaar daarna helemaal gratis je eigen elektriciteit opwekt.

Aanmelden

Je kunt je uiterlijk tot en met dinsdag 31 augustus voor deze actie aanmelden. Dit doe je zo:

  1. Ga naar ‘Zonnepanelenactie West’ of ‘Zonnepanelenactie Zuid’ op de website van het Regionaal Energieloket.
  1. Vul je gegevens in en maak een afspraak met de installateur.
  1. Na de afspraak ontvang je een persoonlijke offerte. Pas nadat je deze offerte hebt ontvangen, beslis je of je op dit aanbod ingaat.

Online vragensessie 22 juni

Wil je meer weten over deze actie? Op dinsdag 22 juni om 19.30 uur organiseren we een online vraag & antwoord sessie over deze actie. Hier wordt de actie stap voor stap uitgelegd en er is tijd om vragen te stellen. Meld je vooraf aan via het Regionaal Energieloket voor deze avond en ontvang je persoonlijke link om deel te nemen of om de avondsessie later terug te kijken.

Energielening

Misschien wil je graag meedoen maar heb je het geld hiervoor niet meteen beschikbaar. Dan kun je een energielening van de gemeente Amsterdam aanvragen. Deze lening heeft een vaste, lage rente van 0,90 procent en een looptijd van 10 jaar.

Actievoorwaarden

  • Deze actie is voor eigenaren van ‘grondgebonden eengezinswoningen’. Ben je huurder, neem dan contact op met de verhuurder van je woning voor het plaatsen van zonnepanelen.
  • Ben je een woningeigenaar binnen een VvE? Je kunt gebruikmaken van een gratis energie- en zonnepanelenadvies voor VvE’s.
  • Eigenaren van een woning binnen een beschermd stadsgezicht of met een monumentenstatus kunnen helaas nog niet meedoen aan deze actie.
  • Woon je in een monument? Dan is het plaatsen van zonnepanelen vaak onder voorwaarden alsnog mogelijk. Zo heb je hiervoor een omgevingsvergunning nodig. Voor vragen en meer informatie kun je een mail sturen naar: [email protected].

Heb je al voldoende zonnepanelen op je dak? Dan is deze actie niet relevant voor jou. Wij waarderen dat je bent overgestapt naar duurzame zonne-energie!

Wil je nog meer informatie over de twee acties? Bekijk de video over de actie in stadsdeel West en in stadsdeel Zuid.