Duurzaam op vakantie | ga met je elektrische auto op vakantie

Ga je dit jaar op vakantie met een elektrische auto? Dan is het belangrijk om je reis goed voor te bereiden. In Nederland is het aantal oplaadpunten hoog. Zo zijn er alleen al in Amsterdam zo’n 3.500 publieke laadpalen, dat zijn 6.000 publieke laadpunten! Daarmee lopen we op kop in Europa.

Uit onderzoek van EAFO, Wereldbank heeft Amsterdam zelfs meer laadpalen dan Cyprus, Malta, Letland, Estland en Litouwen samen. In het buitenland zal je soms dus even moeten zoeken naar een laadpaal. Binnen Europa groeit het aantal laadpalen snel. Er zijn ruim 300.000 oplaadpunten buiten Nederland.

Ken je oplaadroute!

Gelukkig zijn er verschillende manieren om je reis met een elektrische auto gemakkelijker te maken. Via oplaadpunten.nl vind je een overzicht van alle laadpunten in Europa. Met de app 'A Better Routeplanner' stippel je zo de route van je reis uit. Daarnaast is er de blog Green On Route waar je ‘elektrische routes’ kunt vinden in Nederland en Europa.

Tips

De ANWB heeft de volgende 7 tips op een rij gezet:

  1. Vraag op tijd laadpas(sen) voor buitenland aan.
  2. Reserveer een laadpaal bij je vakantiebestemming.
  3. Houd laadpaalinformatie bij de hand.
  4. Houd rekening met verminderde actieradius (bereik qua afstand) in warme en koude gebieden.
  5. Maak gebruik van regeneratief remmen (de elektromotor wordt als dynamo gebruikt en slaat de bewegingsenergie op).
  6. Neem een 230V/Type 3-laadkabel mee.
  7. Denk ook aan gebruikelijke reisbenodigdheden.

Kijk voor meer informatie op: https://www.anwb.nl/auto/elektrisch-rijden/vakantie/7-tips-voor-vakantie-met-een-elektrische-auto

Duurzaam slapen?


Wil je nog een stapje verder gaan? Boek dan ook een duurzame overnachting. Deze kan je vinden op: https://greenonroute.nl/reisroutes/

Heb je ook aan je lucht gedacht?

Kijk dan nog even hier

Dan zit je er lekker luchtig bij!