Duurzame tips Sinterklaascadeau’s

Vol verwachting klopt ons hart... want op zondag 14 november komt Sinterklaas aan in Amsterdam! Wij geven je een paar tips over tweedehands Sinterklaascadeautjes én hoe je cadeau's duurzaam inpakt naar Japanse traditie.

Maar liefst 66 % van het speelgoed wordt niet gebruikt en blijft in de kast of op zolder liggen. Zonde, want andere kinderen zouden er graag mee willen spelen. Bovendien zorgt de aanschaf van nieuw speelgoed voor veel afval, verpakkingsmateriaal en milieubelasting door transport.

Handige ruilapps voor speelgoed en kleding

  • Met de Swip Swap app geef je speelgoed een 2e leven. Met deze gratis app vind je al het tweedehands speelgoed dat wordt aangeboden in jouw buurt.
  • SwipSwap werkt ook samen met Recycle Sint. Dit is een handige toolbox waarmee je zelf fysieke ruilmarkten organiseert. Houd wel rekening met de huidige Corona-maatregelen.
  • Ruil gemakkelijk kleertjes en speelgoed via online platform Krijg de Kleertjes.

Vlooienmarkt de IJ-hallen

In Amsterdam Noord op het NDSM-terrein in de IJ-hallen is de grootste vlooienmarkt van Europa. Tik onverwachte cadeau’s op de kop op zaterdag 13 en zondag 14 november of zaterdag 4 december en zondag 5 december.

Tweedehands winkels in Amsterdam

Er zijn veel tweedehandswinkels in Amsterdam waar je terecht kunt voor mooie cadeau’s. Op tweedehands-info.nl staat een overzicht van de winkels in Amsterdam.

Geen cadeaupapier maar furoshiki

In plaats van inpakpapier kun je ook herbruikbare stoffen inpakdoeken gebruiken. Een mooie traditie uit Japan waarbij ze furoshiki (inpakdoeken) gebruiken om een cadeau er extra verzorgd uit te laten zien. Een furoshiki gebruik je steeds opnieuw. Super duurzaam dus. Op tropenmuseum.nl kun je verschillende vouwtechnieken bekijken waarmee het echte inpakjuweeltjes worden.