Een wildernisavontuur in Amsterdam

Avonturiers van jong tot oud: doe je koptelefoon of oortjes in en ga op avontuur in natuurgebied De Bretten in Nieuw-West. In dit luisterverhaal neemt de jonge Dries je mee naar de laatste wilde natuur in Amsterdam. Zoals hij het zelf zegt: “Een avontuur dat mijn leven voor altijd veranderd heeft.” Je kunt het verhaal gratis beluisteren via Spotify of Vimeo.

De Bretten

De Bretten is een natuurgebied in Sloterdijk West, tussen de Haarlemmerpoort en Halfweg. Het is de laatste wilde natuur in Amsterdam. In dit groene hart zijn veel bijzondere dieren en planten aanwezig, zoals de boommarter en de blauwborst. Je ziet er veel watervogels en er lopen Schotse Hooglanders rond. Er zijn veel wandel- en fietspaden en voor kinderen zijn er 2 speeltuinen.

Met Dries op avontuur

In het luisterverhaal ‘De Bretten: het best bewaarde geheim van Amsterdam’ neemt de opa van hoofdpersoon Dries hem mee naar de stadswildernis in de De Bretten. Daar komt Dries allerlei ongelooflijke dingen tegen, die zijn leven voorgoed veranderen. Ga mee op avontuur en ervaar de prachtige flora en fauna van De Bretten. In de natuur of thuis op de bank; jij bepaalt waar je het verhaal luistert.

Spotify of Vimeo

Het hele verhaal is gratis te luisteren op Vimeo en via Spotify .

12 maart Kindermiddag

Op zaterdagmiddag 12 maart vanaf 14.00 tot 16.00 uur is er een speciale Kindermiddag in de Bretten. Kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar zijn, met ouders/begeleiders, van harte welkom om samen een leuke middag te beleven. We wandelen de natuur in en laten ons verrassen door de avonturen van Dries in het luisterverhaal. Daarna is er een spannende natuurbeleeftocht waarin kinderen zelf de geheimen van de natuur ontdekken.

Aanmelden kan via [email protected]. Er is beperkt plek, dus meld je snel aan!

Meer informatie

Meer weten over De Bretten? Kijk op amsterdam.nl/debretten of mail naar [email protected].

Het luisterverhaal is een samenwerking van gemeente Amsterdam met de Nationale Opera, TurnClub en Studio de Maan. Voice-over: Steyn de Leeuwe.