Een zonnige dag in november: alles over zonne-energie

Amsterdam wil een aantrekkelijke en leefbare stad zijn voor iedereen die er woont, werkt, speelt of op bezoek komt. Een duurzame stad die gaat voor 100% schone energie, zoals zonne-energie. Wil jij ook aan de slag met zonne-energie?

Op 9 november is het zover, het wordt 'een zonnige dag in november' bij het Volkshotel in Amsterdam. Vanaf 12 uur ben je van harte welkom in de wereld van zonne-energie. Bezoek de markt en kom langs bij de verschillende lezingen.

Reserveer nu alvast je gratis ticket!

Markt

Het Regionaal Energieloket is aanwezig om je alles te vertellen over subsidies om je huis te verduurzamen en 02025 inspireert je met voorbeelden van koplopers die zonne-energie al toegepast hebben in hun Amsterdamse woning. De energiecoach van !Woon loopt rond met praktische tips waar je dezelfde dag nog mee aan de slag kan thuis en Dave van Dongen van GreenTec Sense laat zien hoe een zonnepaneel eruit ziet, en hoe het nou eigenlijk werkt. Neem je energierekening mee, want Albert Berends legt uit wat daar nou eigenlijk op staat.

Lezingen

De hele dag door sluit je aan bij interessante lezingen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Wist je bijvoorbeeld dat je ook zonnepanelen op monumenten kunt leggen? Menno van der Veen van Tertium vertelt je hier alles over.

Ecostroom en Zuiderlicht vertellen je dat je ook zonder eigen dak kunt profiteren van zonne-energie. In welke vorm? En hoe financier je dit dan?

Thomas Dill is architect en kijkt op een innovatieve manier naar het gebruik van de zon in je eigen woning.

De Schooldakrevolutie komt langs om te vertellen over het ambitieuze plan om Amsterdamse schooldaken te benutten voor zonnepanelen.

Zonnepanelen op een woonboot? Zeker weten! Bob van Wely laat zien hoe je dit doet.

Zonne-energie duur en ingewikkeld? Dave van Dongen laat zien dat dit niet het geval is. Hij gaat in op de technische en praktische vragen die hebt over zonnepanelen.

Kidsroom

Terwijl jij tips en tricks opdoet over de energie van de zon, vermaken je kinderen zich bij een robotworkshop van Designathon Works en wekken ze op de energiefiets stroom op om bijvoorbeeld een blender aan het werk te zetten.

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met !Woon en 02025 en is de afsluiting van de !Woon energieweek en de duurzame huizenroute van 02025.

Reserveer nu alvast je gratis ticket!