Van Amsterdamse bodem: eten wat de stad schaft

Onze dagelijkse maaltijd legt gemiddeld 30.000 kilometer af. En dat terwijl er in Amsterdam zoveel bijzonders met eten en drinken gebeurt. Van Amsterdamse Bodem wil producent en consument dichterbij elkaar brengen. Zo laten we zien wat er allemaal in de stad gebeurt en kan jij vaker lekker lokaal, duurzaam en gezond eten op tafel te zetten. De smaak van dichtbij is duurzamer!

A Beautiful Mess

A Beautiful Mess is een sociale onderneming. In hun vier restaurants werken mensen die ooit naar Nederland zijn gevlucht. Je proeft er de lekkerste gerechten uit de hele wereld. Meer lezen? In dit interview met oprichter Fleur Bakker en operationeel directeur Zouhair Kharkhour drijf je mee op smaaksensaties uit alle windstreken.

Growy

Growy is de eerste grootschalige commerciële verticale boerderij in Nederland. In deze “indoor” teelt worden microgreens, luxe sla en garnering verbouwd en die liggen op Amsterdamse restaurantborden.
Voor de teelt gebruiken zij zelf-ontwikkelde technieken, die efficiënt omgaan met water en energie. Daarnaast gebruiken ze geen pesticiden of land. Ze streven ernaar om circulair te worden en willen dit onder andere bereiken door energie, water en voedingsstoffen te halen uit het afval van de stad. Deze verticale boerderij weet hierdoor duurzaam, lokaal en gezond eten te produceren.

Yemayá’s Vegan Corner

Yemayá’s Vegan Corner is het eerste veganistische restaurant in Amsterdam Zuidoost. Hun doel is om op een laagdrempelige manier de buurtbewoners kennis te laten maken met een plantaardige, duurzame leefstijl. In deze keuken is alles plantaardig en draait het om verse, gezonde ingrediënten waarmee smaakvolle gerechten op tafel komen. Ook trek in een vegan shoarma gemaakt van knapperige, gekruide oesterzwammen? Neem dan een voorproefje op deze plantaardige maaltijd en lees het hele portret van deze veganisten uit Zuidoost.