Pitch jouw idee voor de Knowledge Mile

Loop je al een tijdje rond met een goed idee om het leefgebied van de Knowledge Mile - het innovatiedistrict tussen Amstelplein en het stadhuis - te verbeteren? Maar ontbrak het je aan kennis en/of middelen om die ideeën ook echt te verwezenlijken? Pak dan nu je kans! De business community van de Knowledge Mile stelt budget ter beschikking voor de uitvoering veen projectplan.

Vorm de stad van morgen

De business community van de Knowledge Mile zet zich in voor een prettig leef- en werkklimaat. Samen met buurtbewoners, ondernemers, creatieve studenten, praktijkonderzoekers en de gemeente vormen zij de stad van morgen. Dat is een duurzame, groene, veilige en genetwerkte omgeving. Help de Knowledge Mile steeds een stukje beter te maken. Verras met projectplannen die out of the box zijn en aansluiten op de activiteiten en pijlers:

  • Duurzaam & Groen
  • Openbare Ruimte & Veiligheid
  • Talent & Netwerk

Hoe werkt het?

Vanaf dinsdag 21 april kan iedereen een projectplan indienen. Met je plan ding je mee naar budget dat door de BIZ beschikbaar is gesteld voor de uitvoering van twee projectplannen à €5.000 per plan. Het blijft dus niet bij een plan alleen; je gaat het ook uitvoeren als je gekozen wordt!

Reageer uiterlijk woensdag 3 juni

De sluitingsdatum voor het indienen van een projectplan van een projectplan is op woensdag 3 juni om 12:00 uur. Een jury zal uit alle ingezonden initiatieven een selectie maken. De top 5 wordt eind juni gevraagd zijn plannen virtueel te pitchen. Na deze pitches worden twee winnaars aangewezen. De jury bestaat uit:

  • Thomas Zwart, directeur Capital C en bestuurslid BIZ Knowledge Mile
  • Laurens Massee, Head of Innovation WPG Media en BIZ Knowledge Mile deelnemer
  • Manu Hartsuyker, o.a. initiatiefnemer van Amstel-IJpark en project 'Van Roet naar Servies & Ontbijt’, en bewoner van Knowledge Mile
  • Maarten Terpstra, learning community manager Knowledge Mile
  • Anne van den Brink, straatmanager BIZ Knowledge Mile
  • Cora Kreikamp, community manager BIZ Knowledge Mile


Iedereen kan een projectplan indienen! Of je nu ZZP’er bent of werkzaam bij een organisatie of instelling. Of je nu in de buurt van de Knowledge Mile woont/werkt of (ver) daarbuiten. Als je plan maar betrekking heeft op het gebied tussen het stadhuis en Amstelplein. Je initiatief kan onderdeel zijn van een groter project.

Heb jij een goed idee en wil jij meedoen?

Bekijk de eisen waaraan jouw idee moet voldoen en dien een projectplan in.

Ga naar de website van Knowledgde Mile