Geldbedrag toegekend aan tien duurzame energie initiatieven

Van december 2023 tot februari 2024 kon men intekenen op het Energie Koplopersfonds van 02025. Het fonds, dat energiebesparende en schone energie-initiatieven in de stad ondersteunt, heeft maar liefst 39 aanmeldingen ontvangen. Vanmiddag werden de tien partijen bekendgemaakt aan wie het fonds toegekend is.

02025: Duurzaam Amsterdams begrip

02025 is een netwerkorganisatie en verbindt een community van koplopers in de Amsterdamse energietransitie die elkaar helpen met het effectiever verduurzamen van hun stad. Bewoners en organisaties vinden elkaar, leren van elkaar en versterken elkaar in de realisatie van schone, eerlijke en veilige energie voor heel 020. Er vinden geregeld netwerkbijeenkomsten plaats en 02025 ondersteunt bewoners bij het verduurzamen van hun woning.
Door middel van deze gemeenschapsgerichte aanpak, streeft 02025 naar blijvende impact en innovatie in de Amsterdamse energietransitie.

Enorme respons Energie Koplopersfonds

Sinds 2023 is het Energie Koplopersfonds in het leven geroepen. De respons was overweldigend. "De enorme respons op het Energie Koplopersfonds weerspiegelt de passie en toewijding van onze gemeenschap om een positieve verandering teweeg te brengen," aldus Rosa van Gorcum, Projectleider van 02025. "Het toont aan dat Amsterdam niet alleen praat over duurzaamheid, maar ook daadwerkelijk actie onderneemt om onze stad te transformeren."
De variëteit aan ingediende voorstellen is indrukwekkend, variërend van innovatieve technologieën tot baanbrekende gemeenschapsprojecten en educatieve initiatieven. Elk project wordt beoordeeld op zijn potentieel om bij te dragen aan het doel van Amsterdam om in 2025 een koploper te zijn op het gebied van schone energie.

Toekenning Energie Koplopersfonds

39 partijen gingen de strijd aan voor een bijdrage uit het fonds. Een jury van zeven duurzame experts kende bedragen tussen de 1500 en 5000 toe aan onder andere Karlie, Duurzaam Slotervaart en Bezemwagen fixteam stedelijk. Kijk voor alle andere winnaars op de website van 02025.

Wil je meer weten over 02025 en je aansluiten bij het grootste duurzame netwerk van Amsterdam? Op de website kan je je aanmelden als koploper of je opgeven voor hun nieuwsbrief.