Global Children’s Designathon

Zaterdag 23 januari vindt de zesde Global Children’s Designathon plaats. Tijdens deze dag werken kinderen over de hele wereld aan creatieve en technologische oplossingen voor grotere maatschappelijke problemen. Dit jaar is het thema: schone energie en het klimaat.

In Nederland deden bijna 500 kinderen mee van verschillende scholen uit Amsterdam en Houten. Zij leerden over design thinking en ontwikkelden vaardigheden zoals creatief en kritisch denken, samenwerken en digitale geletterdheid. De gemeente Amsterdam ondersteunt de Global Children’s Designathon omdat deze vaardigheden kinderen helpen in de continu veranderende wereld. Zij leren op deze manier hun eigen toekomst vorm te geven.

De innovatieve ideeën en technologische oplossingen van kinderen rondom de samenleving en de toekomst van de aarde zijn daarnaast waardevol. Soms worden ze zelfs door bedrijven geadopteerd en uitgewerkt.

Bekendmaking winnaar

Uit alle creatieve ideeën die zijn ingestuurd zijn tien finalisten gekozen die een prototype van hun ontwerp hebben gemaakt. Drie geselecteerde prototypes worden op zaterdag 23 januari van 15.00 tot 16.00 uur online gepresenteerd aan een jury en publiek. Wethouder Touria Meliani maakt als voorzitter van de jury de winnaar bekend. Je kunt deze presentatie online bijwonen.

Bron: Amsterdam.nl