14 maart - 22 april | Gratis: Expositie ‘Monumenten verduurzamen? Er kan meer dan je denkt’

Woon jij in een monument en wil je deze verduurzamen? Of ben jij benieuwd wat kan en mag? Laat je inspireren en kom naar de gratis expositie ‘Monumenten verduurzamen? Er kan meer dan je denkt’ van 14 maart tot 22 april in de Beurs van Berlage.

Monument of beschermd stadsgezicht

De expositie neemt je mee langs alle mogelijkheden om een monument te verduurzamen en geeft informatie over de stappen die jij kunt nemen om energie te besparen. Geen eigenaar of gebruiker van een monument? De expositie is ook interessant voor eigenaren en gebruikers van oude of historische panden die (nog) geen monumentale status hebben en panden in een beschermd stads- of dorpsgezicht.

Wat kun je doen?

Met simpele maatregelen valt al veel te winnen, zoals een goed geregelde cv-installatie of het gebruik van ledverlichting. Maar ook zonnepanelen zijn mogelijk. Voor het verduurzamen van monumenten en historische gebouwen is vaak maatwerk nodig. Zolang de cultuurhistorische waarde van het monument wordt gerespecteerd, kan er veel meer dan je denkt. Het Loket Duurzaam Erfgoed van de gemeente Amsterdam geeft veel informatie hierover en denkt graag met je mee als je vragen hebt.

Meer informatie

De expositie is te bezichtigen van maandag 14 maart tot en met vrijdag 22 april 2022 in de Beurs van Berlage. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

‘Monumenten verduurzamen? Er kan meer dan je denkt’ is een samenwerking van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Monumenten en Archeologie, gemeente Amsterdam en Beurs van Berlage.

  • Het Duurzaam Erfgoedloket van de gemeente Amsterdam is te bereiken via [email protected]. Ga voor meer informatie naar www.amsterdam.nl/duurzaamerfgoed
  • Woon jij niet in een monument, maar ben je wel benieuwd naar de mogelijkheden om jouw woning te verduurzamen? Check de Duurzame Wegwijzer voor een overzicht op maat. Of je nu eigenaar bent of huurt in nieuwbouw of een binnen een vve.