Green Light Experience - Dé duurzame citytrip over de Wallen

Red Light District? Nee, Green Light District! Het duurzame en innovatieve samenwerkingsverband ‘Green Light District’ lanceert deze zomer een duurzame stadsbeleving op de Wallen. Ontdek de groene hotspots en duurzame pareltjes in het oudste gedeelte van Amsterdam.

Op de drukstbezochte vierkante kilometer van Europa met meer dan 9 miljoen bezoekers per jaar, zorgde de Corona-crisis voor een oorverdovende stilte en een economische depressie. Om dit gebied toekomstbestendig te maken, zijn economisch herstel en duurzaam herstel onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waarbij samenwerken cruciaal is. Om de eerste stap in de goede richting te zetten, biedt de Green Light Experience alle vakantie in eigen land-vierders de kans om dit befaamde stukje Amsterdam op een unieke manier te (her)ontdekken.

Winkel van brouwerij de Prael. Deelnemende winkel aan de Green Light Experience.

Een stadswandeling met een groene footprint

De Green Light Experience is deze zomer online te boeken. Bij de start ontvangen deelnemers een kaart met duurzame hotspots in de buurt en een designtas van The Upcycle Store, die tijdens de wandeling gevuld wordt met duurzame producten van lokale ondernemers als de Prael en Hemp Story. Tijdens de wandeling zien deelnemers de Wallen vanuit een ander licht. Denk aan een parkeerplek die door de buurt is vergroend, een straat vol geveltuinen of een minimuseum met watertank. Daarnaast is er van alles te beleven bij diverse lokale ondernemers. Je ontdekt het verhaal achter de producten en ondernemers en proeft verschillende producten. Van hennepthee tot lokaal gebrouwen bier.

Mensen genieten op een terras middenin het Green Light District

Verduurzamen vanuit de kern

Green Light Experience is een initiatief van Green Light District. Dit samenwerkingsverband heeft als doel om de binnenstad van Amsterdam te transformeren tot een duurzaam en toekomstbestendig hart van de stad. Waarbij bewoners, bedrijven, organisaties en de gemeente – bottom up – met elkaar de koers bepalen. Dit alles met behoud van monumentale waarden en met aandacht voor de leefomgeving en het economisch klimaat. “De klimaatcrisis is niet weg door covid-19, integendeel. Maar we hebben een unieke kans om hier beter en duurzaam uit te komen, door te investeren in de toekomst in plaats van in het verleden. Green Light District draagt daar graag aan bij op lokaal niveau en op een tastbare praktische manier” aldus Thijs Reuten, voorzitter van stichting Green Light District, het samenwerkingsverband van De Groene Grachten, NV Zeedijk, Gemeente Amsterdam, De Gezonde Stad, Rooftop Revolution, TU Delft en EIT Climate KIC.

Uitgestorven gracht in Green Light District tijdens de Covid lockdown

Meedoen?

Op 16 juli ging de Green Light Experience van start en duurt tot eind augustus. Tickets voor de Green Light Experience zijn te koop via www.greenlightdistrict.nu/experience.