Haal de tegels uit jouw tuin! Deze zomer gratis ophaalservice

De gemeente haalt jouw tegels deze zomer op. Dus doe mee! Wip die tegels eruit en zet groen erin.

Wil jij genieten van een koelere tuin tijdens hete dagen? Dat kan! Veel groen en minder tegels helpen jouw tuin én de stad koeler te houden. Ook loopt in een groene tuin regenwater beter weg en zorgt groen voor een fijnere stad voor vogels en insecten. Heb jij tegels in de tuin? Dan is dit hét moment om jouw tegels eruit te halen en jouw tuin groener te maken. De gemeente haalt jouw tegels op tijdens de 7-weekse tegelservice, elke week in een ander stadsdeel. Goed voor jou én voor de stad. Elke tegel telt!

Praktische zaken

Let op de datum van de service in jouw stadsdeel, jij kunt jouw tegels de zondag ervoor vanaf 16.00 uur op straat zetten. Tot uiterlijk 22.00 uur kun je jouw tegels aanmelden via www.rainproof.nl/aanmelden-tegelservice.

Let op: leg de tegels op de hoek van de straat op de stoep, niet tegen de gevel aan, maar tegen de straatkant. De tegels mogen niet op afvalcontainers geplaatst worden. Prettig dat je hiermee rekening houdt. Zo kunnen de vrachtwagens er goed bij. Als de weg is opengebroken, kun je geen tegels plaatsen in die straat. De locatie van jouw tegels geeft je door via het aanmeldformulier.

Kijk hieronder wanneer jouw stadsdeel aan de beurt is:

  • Maandag 27 juli 2020 – Stadsdeel Centrum
  • Maandag 3 augustus 2020 – Stadsdeel West
  • Maandag 10 augustus 2020 – Stadsdeel Zuid
  • Maandag 17 augustus 2020 – Stadsdeel Nieuw-West
  • Maandag 24 augustus 2020 – Stadsdeel Zuidoost
  • Maandag 31 augustus 2020 – Stadsdeel Oost
  • Maandag 7 september 2020 – Stadsdeel Noord (alleen binnenring)

Kijk voor meer informatie op: www.rainproof.nl/tegelservice

Tegels eruit, groen erin

In de stadsdelen Centrum en West en in Slotermeer Noordoost (in Nieuw-West) krijg je via ‘Tegels eruit, groen erin!’ maatwerk, advies en hulp bij het ontwerp van jouw groene tuin. Ook krijg je gratis tuinaarde (max 4 m3), bomen en planten (zolang de voorraad strekt). Wil jij gebruik maken van deze ‘groenservice’? Meld jouw tuin aan via www.tegelseruit.nl/aanmelden of [email protected]. Als je een foto meestuurt van jouw stapel tegels op straat, krijg je gratis plantjes.

Win die ton!

Iedereen die meedoet met de tegelservice, maakt kans op een regenton! We verloten er één in elk stadsdeel. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is in het aanmeldformulier de optie: ‘ja, ik maak graag kans op een regenton’ aanvinken. Om mee te doen, meld je je aan via www.rainproof.nl/aanmelden-tegelservice met daarin de vermelding op welke hoek van de straat de tegels liggen en een schatting van het aantal. Elke druppel telt!

Jouw tegels tellen mee bij het NK Tegelwippen!

Elke tegel die je deze zomer uit de tuin haalt, kan het verschil maken in een leuke competitie tussen Amsterdam en Rotterdam, namelijk het NK Tegelwippen! De tegels van de 7-weekse tegelservice worden meegeteld in de score voor Amsterdam. Kijk op de website https://duswatgaanwijdoen.nl/nk-tegelwippen/ voor meer informatie over het NK Tegelwippen.

Inspiratie op doen?

Kijk voor tips, inspiratie en leuke ideeën op de website van de gemeente Amsterdam, www.tegelseruit.nl of Amsterdam Rainproof voor tips om jouw tuin regenbestendiger en groener te maken.