Ik zet ook de knop om | Doneer jouw compensatie aan iemand die het hard nodig heeft!

Om de stijging van de energieprijzen te compenseren ontvangt bijna iedereen in Nederland in november én december €190,- compensatie op de energierekening. Dit bedrag is bedoeld om de hoge energiekosten te verlichten. Misschien is deze compensatie voor jouw niet nodig. Je kunt dan overwegen dit bedrag te doneren.

Koude winter

Door de oorlog in Oekraïne en de daarop volgende stijging van de energieprijzen zijn heel veel mensen in de problemen gekomen. Veel mensen dreigen deze winter letterlijk in de kou te komen zitten. Daarbij gaat het zowel om de mensen in Oekraïne, die door de beschietingen van het Russische leger zonder elektriciteit zitten, als om mensen in Nederland waarvoor de energierekening onbetaalbaar dreigt te worden.
Deze winter zullen er in ons land naar verwachting bijna 1 miljoen mensen in zwaar weer terecht komen, ondanks de tegemoetkomingen van de overheid. Hun bestaanszekerheid staat enorm onder druk door de stijgende kosten voor dagelijkse boodschappen en energie.

Doneren

Als je de compensatie niet nodig hebt, dan kan je er ook voor kiezen om het bedrag te doneren aan familie of vrienden, of aan een goed doel. Zo helpen we elkaar of de mensen in Oekraïne de energiecrisis door. Goede doelen waar je aan kunt denken zijn:

Samen in actie voor Oekraïne

Voedselbank Amsterdam | Help een Amsterdammer in nood

Het Kansfonds

Het Armoedefonds

Hoe kan jij dit doen?

Help een ander de winter door

Kijk dan hier hoe je dit aanpakt.