Huis of pand verduurzamen? Vraag subsidie aan!

Heb je plannen om je huis of pand te verduurzamen? Ook in 2021 kun je subsidie ontvangen voor isolatiemaatregelen, een warmtepomp of een zonneboiler. Nieuw is dat je subsidie kunt krijgen voor aansluiting op een warmtenet.

Deze subsidie heet de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).

Woningeigenaren

Voor woningeigenaren is een belangrijke voorwaarde dat de woning je hoofdverblijf is. Als je in aanmerking wilt komen voor een isolatiemaatregel, dan moet je daarnaast nog minimaal 1 andere maatregel uitvoeren. Dat kan een andere isolatiemaatregel zijn, een warmtepomp of zonneboiler of aansluiting op het warmtenet.

Isolatiemaatregelen die in aanmerking komen voor subsidie zijn:

  • gevelisolatie
  • dakisolatie
  • vloerisolatie
  • spouwmuurisolatie
  • hoogrendementsglas

Vraag de Investeringssubsidie Duurzame Energie voor woningeigenaren aan

Vereniging van Eigenaren

Ben je een VvE? Dan kun je voor warmtepompen, zonneboilers en aansluiting op een warmtenet een beroep doen op de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor zakelijke gebruikers. Het moet gaan om een appartementencomplex, waarvan de bewoners eigenaar zijn van het koopappartement én hoofdbewoner zijn.

Vraag de Investeringssubsidie Duurzame Energie voor zakelijke gebruikers aan

Voor isolatiemaatregelen in een VvE is geen ISDE beschikbaar, maar wel de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). VvE’s kunnen nog gebruikmaken van deze regeling tot en met 31 december 2022.

Welke maatregelen ga jij nemen?

Kiezen kan best lastig zijn. Hulp nodig? Met de Duurzame Wegwijzer krijg je in een paar klikken een persoonlijk overzicht van alle mogelijkheden voor advies en financiering.

Start de Wegwijzer