Snellaadplein met elektrische auto's in Amsterdam

Je elektrische voertuig snel opladen doe je hier

Rij jij elektrisch? Sinds kort is het openbare oplaadnetwerk in Amsterdam uitgebreid met tien EVBox snelladers aan de Anthony Fokkerweg. In totaal zijn er nu tweeëndertig snelladers in de stad. In 2030 willen we dat al het verkeer binnen de Ring A10 vrij is van uitlaatgassen. Goed nieuws is dat het aantal elektrische voertuigen blijft groeien. Daarom zorgen we voor meer oplaadpunten.

Het snellaadplein ligt vlakbij de Ring A10. Een goed bereikbare plek en met tien plekken is er altijd een grote kans dat er één beschikbaar is.

Uitstootvrij

De snelladers worden nu vooral gebruikt door de taxibranche. Die stapt volgens plan langzaam over op elektrische voertuigen en auto’s op waterstof, zodat in 2025 alle taxi’s uitstootvrij rijden.

20 minuten opladen, 350 kilometer rijden

De meeste snelladers hebben een vermogen van 50 kilowatt. Daarmee laad je je auto in 20 minuten op om er 100 kilometer mee te kunnen rijden. Dat is snel. Maar het kan nóg sneller. Vijf van de nieuwe laders aan de Anthony Fokkerweg hebben een laadvermogen van 175 kilowatt. Na 20 minuten opladen kun je dan zelfs weer 350 kilometer vooruit.

Voor iedereen

De snelladers zijn voor iedereen. Al het Amsterdamse verkeer wordt via een gefaseerde aanpak uitstootvrij. Net als de taxibranche moet ook al het bestel- en vrachtverkeer in 2025 uitstootvrij rijden. In 2030 geldt dat ook voor personenvoertuigen en motoren.

‘Dichtbij het centrum’

Heineken Nederland is blij met de komst van het snellaadplein. ‘We gaan zeker gebruik maken van deze nieuwe faciliteit. Deze plek ligt dicht bij het centrum en daarmee besparen we kilometers naar een laadstation. Doordat er snellaadpalen staan, hoeven onze chauffeurs niet lang te wachten.’

Oplaadpunten in de stad

Amsterdam heeft nu in totaal 4.700 openbare oplaadpunten en 32 snelladers die enkel gebruik maken van groen opgewekte stroom. Kijk op de Kaart oplaadpunten en elektrische auto's op amsterdam.nl voor de dichtstbijzijnde in de buurt.

Plan 2020-2030

Vorig jaar presenteerde de gemeente het ‘Strategisch plan Laadinfrastructuur 2020-2030’. Het snellaadplein is onderdeel van dit plan. Naast het groeiende snellaadnetwerk van de gemeente zijn er ook steeds meer snelladers te vinden op tankstations en bij wegrestaurants.