Je ziet het niet, maar het is er wel…..

In onze mooie stad is nu de Open Lucht Expositie Amsterdam te bezichtigen. Zes luchtmeetnethuisjes zijn het decor voor prachtige Amsterdamse schone-lucht-foto’s van fotograaf Alex Kemman, om aandacht te vragen voor het onzichtbare thema luchtkwaliteit. Maar op het luchtmeetnethuisje in de Jan van Galenstraat is nog een plekje over. Dus: wat is jouw favoriete schone-lucht-plek in de stad?

Maak er een foto van! En verover dat plekje in de expositie! Stuur jouw foto voor 31 december in en wie weet is jouw stukje Amsterdam het ’schoonste’ kiekje dat wordt uitgekozen! Meer informatie vind je op Amsterdam.nl.

Open Lucht Expositie

Voor deze Open Lucht Expositie ging fotograaf Alex Kemman de uitdaging aan om het onzichtbare thema luchtkwaliteit te verbeelden. Onderdeel van de expositie zijn onder andere groene fietsroutes en een schone luchtwandeling. Alex fietste deze routes en wandelde de wandeling. Hij brengt zo zijn ervaring van een groenere, schonere stad over met zijn beelden.

Zijn monumentale, rustgevende beelden zijn kriskras door de stad en omgeving gemaakt. Ze nodigen uit om zelf op ontdekkingstocht te gaan en de mooie, misschien onbekende, groene plekken van eigen stad te ontdekken. Ze verleiden letterlijk en figuurlijk om even stil te staan.

Luchtmeethuisjes - Meten is weten

De Open Lucht Expositie vraagt aandacht voor schone lucht in Amsterdam en het belang van schone lucht. De vaak saaie onopvallende luchtmeetnethuisjes zijn hiervoor de aangewezen plek. Zij maken onderdeel uit van het luchtmeetnet van de GGD. Via het luchtmeetnet volgt de gemeente de ontwikkeling van de luchtkwaliteit in Amsterdam. Het luchtmeetnet bestaat uit 12 meetstations die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar de luchtkwaliteit in de gaten houden. 6 huisjes maken onderdeel uit van deze expositie en krijgen een tijdelijke make-over.

Meer weten?

Bron: Amsterdam.nl